Hirdetés

Ez a játékos lábbal játssza a Final Fantasy XIV-et

|

Ugyan az MMO-k nem éppen a könnyű irányításukról híresek, egy srác, aki egy genetikai rendellenesség miatt csak a lábaival tud irányítani, megmutatja, hogy a Final Fantasy XIV-be az is könnyen belevághat, akinek más játékok nehézséget okoznak.

Hirdetés

Bár nekünk, ép játékosoknak ez gyakran nem jut eszünkbe, sok olyan gamer van, akiknek a hagyományos irányítási formák, mint egy kontroller, vagy az egér-billentyűzet kombó bizony gondot okoznak. Ez szült már néhány kreatív megoldást a játékosok részéről is, de szerencsére egyre több stúdió is gondol a fogyatékkal élő játékosokra.

Az ugyan nem számít újdonságnak, hogy a játék rendkívül könnyen hozzáférhető bárkinek, ugyanis a fogyatékkal élő gamerek szervezete, az Able Gamers pont emiatt adott díjat az MMO-nak még 2014 elején. Most Stevie Rex mutatta be az alábbi videóban, hogyan segít neki a Final Fantasy XIV PlayStation-verziójához kitalált kontrolleres megoldás, ezzel szeretné felhívni a játékfejlesztők figyelmét rá. Mivel Stevie alkarjaiban nem fejlődtek ki csontok a TAR szindrómának nevezett genetikai rendellenesség miatt, a lábaival szokott játszani.

A kontrollerrel pedig könnyedén váltogathat a játék több, előre beállítható képességcsoportja között és kifejezetten hatékonyan tudja ellátni a csapatban rá jutó feladatokat, gyakorlatilag ép játékostársaihoz hasonlóan élvezheti a játékot, sok más MMO-val ellentétben. Hogy a multis szerepjátékok műfaján belül hány stúdió veszi figyelembe a jövőben a Stevie-hez hasonló gamerek igényeit, azt még nem tudjuk, de például az Uncharted 4 vagy az Overwatch készítői már erre is különös figyelmet fordítottak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)