Hirdetés

Egy srácra akkora hatással volt a Firewatch, hogy megmentett egy valódi tűzfigyelő tornyot

|

A Campo Santo remek játéka megihletett egy fiatal játékost, aki nagy rajongója lett a különleges építményeknek.

Hirdetés

Kétség kívül az utóbbi évek egyik legjobb indie játéka volt a 2016-os Firewatch, ami lenyűgöző látványvilága mellett érdekes sztorijával, és szerethető karaktereivel lopta be magát a játékosok szívébe. A jelek szerint pedig akad olyan rajongó is, akinek sokkal többet nyújtott a játék egy izgalmas kalandnál.

Hirdetés

A 14 éves Jack Kelley-t már a Firewatch legelső művészi rajzai lenyűgözték, így hamar a játék rajongójává vált. A srác a Kotakunak írt arról, hogy a Campo Santo alkotása megváltoztatta az életét, ugyanis amíg legtöbbünket a remek történet fogott meg, addig Kelley a tűzfigyelő tornyok iránt kezdett el érdeklődni. A Firewatch hatására elkezdett kutakodni, és felfedezni a közelében lévő építményeket, majd idővel ő lett a tűzfigyelő tornyokkal foglalkozó szervezet, a röviden FFLA-ként emlegetett Forest Fire Lookout Assocation legfiatalabb tagja. Kelley egyre többet tanult meg ezekről az építményekről, apjával együtt pedig több tornyot is meglátogattak.

Az elmúlt évtizedek során rengeteg tűzfigyelő tornyot leromboltak, szétszereltek, így amikor tavaly Kelley tudomására jutott, hogy le fogják bontani a valaha létezett egyik legmagasabb ilyen épületet, a Marylandban található Powellville Aermotor LS-40 tornyot, a fiatal játékos úgy döntött, közbeavatkozik. A srác felvette a kapcsolatot az állam természeti erőforrásokkal foglalkozó minisztériumával, és elmagyarázta, hogy szerinte miért kellene megmenteni a tornyot, illetve arról is beszélt, hogyan lehetne megóvni azt. Végül tavaly ősszel kapott egy hívást a hivataltól, hogy ugyan le lesz bontva a torony, de keresni fognak egy új helyet, ahol újból fel lehet építeni és helyreállítani azt.

Érthető módon Kelley nagyon büszke arra, amit elért, ugyanis neki köszönhetően a gyakorlatilag történelmi építménynek számító torony végül nem egy roncstelepen végzi majd.

Rátok volt már hasonló hatással egy játék?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)