Hirdetés

Megmenekült a Flippermúzeum!

|

A bírósági határozat szerint a múzeum gépeinek elsődleges célja a szórakoztatás, nem pedig a szerencsejáték. Újra kinyit a Flippermúzeum!

Hirdetés

Az intézmény tulajdonosa, Pálfi Balázs szerint ez a kis szünet afféle nyári pihenőidőnek is tekinthető.  

A kiállítás megmentéséért még egy tüntetést is sikerült megszervezni, a tiltakozás két civil szervezet összefogásának eredményeként végül gond nélkül le is zajlott. A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság úgy ítélte meg, hogy a Flippermúzeum muzeális értékű gépei csupán a szórakoztatás céljából üzemelnek, nem pedig szerencsejáték jelleggel. Emiatt a múzeum nem köteles kifizetni a NAV által kiszabott 500 000 forintos bírságot sem, továbbá problémamentesen folytathatja a működését. Ennek örömére a Flippermúzeum augusztus 5-től ismét tárt kapukkal várja azokat az érdeklődőket! És igazából ez a lényeg.

A Flippermúzeum megmentéséért indított Facebook csoportban a következő közlemény olvasható:

"AUGUSZTUS 5-ÉN NYITUNK
A bíróság ma délutáni - jogerős - ítéletében helyt adott a Flippermúzeum keresetének, s hatályon kívül helyezte a NAV SZEF bírságoló határozatát, egyben új eljárásra kötelezte őket. A bírói határozat nem hagyta figyelmen kívül intézményünk muzeális jellegét; lényege szerint a flippergépek nem minden esetben minősülnek - jogi értelemben - a szerencsejáték-törvény szerinti játékautomatának, különösen muzeális kiállítóhelyi keretek közt bemutatott flipperek esetében ez főként nem egyértelmű. Ez praktikusan nagy örömünkre azt jelenti, hogy az augusztus 5-i újranyitás bizonyossá vált. Részletek később."

Ha kíváncsiak vagytok az eset részleteire, akkor errefelé nézelődjetek, de hamarosan egy újabb átfogó cikkben dolgozzuk fel a furcsa történetet. Mi nagyon örülünk annak, hogy a gyűjtemény továbbra is bárki számára elérhető marad a Flippermúzeum falain belül. Ti mit gondoltok? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)