Hirdetés

Egy kormányzó szerint a videojátékok a hibásak az iskolai lövöldözésért

|

A tizenhét ember halálával járó floridai mészárlás kapcsán egy kormányzó előrángatta a videojátékokat, mint legfőbb okot.

Hirdetés

Szerdán ismét egy olyan tragédia történt, ami az Egyesült Államokban szinte évente előfordul: fegyveres mészárlás volt egy iskolában. Az elkövető egy elbocsátott, 19 éves diák. Míg többen újra a fegyvertartás szabályozásáról kezdtek beszélni, Kentucky kormányzója, Matt Bevin a videojátékokat okolja.

Hirdetés

Nyilatkozatában elmondta, hogy bár a videojátékokon jelölik, hogy felnőtteknek szólnak, gyerekek is játszanak velük, és semmit nem lehet tenni ennek megakadályozása érdekében. Szerinte a játékok a mészárlást ünneplik, pont azért jutalmazzák a játékosokat, amit a valódi gyilkosok csinálnak. Mi több, extra pont jár azért, ha olyanokat ölünk meg, akik az életükért könyörögnek. 

Szeretné, ha a tartalomgyártók átgondolnák, milyen értéket közvetítenek, miért van szükség olyan játékokra, dalszövegekre, sorozatokra, filmekre, amik bátorítják a gyilkolást.

Bevin egyébként nem csak a játékokat, de a szülőket, az egyházakat, az iskolákat és a gyógyszereket is felelősnek tartja. Elmondta, gyerekkorában karácsony után sok gyerek vitt iskolába fegyvert, de míg akkor nem, napjainkban a társadalmi helyzet miatt használják is azokat.

Természetesen kutatásokkal, elemzésekkel már többször sikerült bizonyítani, hogy semmi hatása nincs egymásra a valódi és a virtuális erőszaknak, de aki ilyeneket nyilatkozik, azt általában nem érdeklik a tények. 

Nemrégiben a Detroit: Become Human kapcsán is előkerült a téma, akkor pszichológusokkal beszélgettünk róla.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)