Hirdetés

Toplista - az 5 legjobb szabadságharcos játék

|

Ünneplőbe öltözött a nemzet, október 23-a van, úgyhogy most emlékezzünk GameStar módra - a digitális csatatereken is folyik a forradalom és szabadságharc.

Hirdetés

Sajnos a videojátékok készítői rendre áttekintenek a magyar történelem sokszínűségén és inkább a mainstream nemzetek, kitalált háborúk és a Mars bányászainak problémái kötik le a figyelmüket.

Ez nem azt jelenti, hogy nem zajlik a szabadságharc és a függetlenségi háború a játékokban is, sok emlékezetes csatát vívtunk már meg, amire hasonló örömmel gondolunk vissza, mint kis országunk nagy tetteire. A lista szubjektív és pontosan annyira politikamentes, mint amennyire a hétköznapjainknak kellene lennie, ezért szeretnénk mindenkit megkérni, hogy ez maradjon is így. Játékosok vagyunk és nem túlzás azt mondani, hogy pontosan azért, hogy egy-egy röpke órára kiszakadhassunk a gyakran egyre terhesebbé váló valóságból.

Jöjjön inkább a top 5 legjobb szabadságharcos játék!

1. Assassin's Creed III - Amerika rövid történelme röviden

A Ubisoft az amerikai történelemkönyvek mind a 17 lapját gondosan áttanulmányozta és a függetlenségi háború időszakába repítette a játékosokat. Az alternatív történelemleckéből megtudtuk, hogy a templomosok és az assassinok sok évszázada tartó háborúja még az új világot átformálta, viszont olyannyira sikerült kimaxolni a sztorit, hogy a kiegészítőkre már nemzeti hősökből kellett vasmarkú diktátort csinálnia a fejlesztőknek. Ugyan az Assassin's Creed III nem a sorozat legjobb darabja (hanem a legrosszabb, szorosan a sarkában a Revelations-zel - daev), mégis kiérdemelte a helyét a listánkban.

2. Red Faction - f****m a Marsba

- kiáltott fel Val Kilmer az egyébkén bűn rossz filmjének utolsó pillanataiban. A Red Faction marsi bányászainak egyik kevésbé szolgalelkű tagja, Parker is osztja a véleményét, akinek a hétköznapjait sem a már-már kényszermunkára emlékeztető munkamenet, sem pedig a kolónián pusztító "The Plague" (a pestis) nevű kór nem dobja fel különösképpen. Érthető. Amikor egyik társát megölik a munkanap végén elszakad a cérna és lázadást szít az elnyomó Ultor Corporation ellen, ami szép lassan egy egész forradalommá növi ki magát. 

3. Homefront - novemberben már ezzel toljátok

A Homefront azt a jelenleg elég lehetetlennek tűnő eseményt gondolta tovább, hogy mi lenne ha Észak-Korea egyik rakétája képes lenne tíz percnél tovább a levegőben maradni. Mert ha sikerülne, akkor 2024-re bizony Amerika vastagját is képesek lennének elfoglalni és a végső pusztulást Rober Jacobs és kis csapata lenne képes megakadályozni. Érdekes módon eleinte az volt a terv, hogy Észak-Korea helyett a Kínai kommunisták lesznek az ellenfelek, de a két ország közötti együttműködés miatt a "kínaiak már nem elég félelmetesek". Ezt majd ti is eldönthetitek, ugyanis ez a remek cím lesz a GameStar magazin 2013/11 teljes játéka is. Örülünk?

Ja, nem. Ez az.

4. Fable III - mágiával könnyű

Csak, hogy még egy nagyobbacska ugrást tehessünk a valóságtól, itt van nekünk nekünk a Fable 3, amiben nemcsak a háború kitalált, de maga a világ is az. A Fable 2-ben megkoronázott király (a karaktered a második részben) meghal és a trónt legidősebb fiára, Loganre hagyja. Ez nem volt különösebben jó ötlet, mert ahogy arra több NPC is utal a játék elején, egyre inkább diktátoriba fordul az uralkodása. Albion jövője a mi kezünkben van, ahogy komoly morális döntéseket hozva és magunk mellé állítva a harcos népeket, forradalmat szítunk a mesebeli világban. 

5. Freedom Fighters - ha mindenki vodkát inna...

...lenne csak igazán szép a világ. A Freedom Fightersben a szovjetek úgy tettek pontot a második világháború végére, hogy ledobták az atomot Berlinre. Lényegében okos dolog volt, mert a kommunisták idővel még New Yorkot is beveszik ami az ellenállók egy kisebb csoportját a város alatt húzódó csatornarendszerbe kényszeríti. Chris, Phil és Isabella szépen lassan egy egész ellenálló hadsereget verbuvál a New York-i lakosságból és észhez tért szovjet katonákból és háborút indít az elnyomók ellen. 

+1 The Battlegrounds 2 - kinőtte magát a Half-Life mod

Nem mehetünk el szó nélkül a The Battle Grounds 2 modból kifejlődött játék mellett sem, ami a Half-Life egyik modifikációjából született. Zseni a cucc. A játékosok vagy az angol korona, vagy az amerikai függetlenség mellett harcolhatnak, választhatnak egy sor különböző kaszt és fegyver között és egy évvel ezelőtt még töltve voltak a szerverek. Most már egyre kevesebben játszanak, de bennünk nagyon szép emlékeket ébreszt.

Ahogy azt már korábban is írtuk ez egy szubjektív lista, ezért nyilván kihagytuk valakinek a kedvenc játékát. A hozzászólások között tessék jelezni, illetve nagyon kíváncsiak vagyunk a ti toplistátokra is, úgyhogy mindenképpen osszátok meg velünk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)