Hirdetés

Rászállt a bulvármédia a Fortnite: Battle Royale-ra

|

Az Epic lövöldéjének népszerűsége megütötte az egyébként játékokkal nem foglalkozó sajtó ingerküszöbét is az Egyesült Királyságban, viszont a kapcsolódó cikkekben szinte kizárólag rettegő és mérgelődő szülőkről olvashatunk.

Hirdetés

A battle royale mód ingyenességének, a kevésbé komoly hangulatvilágnak, a mód népszerűségének és annak köszönhetően, hogy rengeteg különböző eszközön fut már, a Fortnite a gamer szférán kívül is komoly ismertségre tett szert. A rapperek és focisták után az Egyesült Királyságban a politikusok sem hagyták figyelmen kívül a legújabb trendet, de a kultúráért felelős államtitkár nyilatkozata talán nem úgy sült el, ahogy arra számított.

Hirdetés

A Matt Hancock sajtótájékoztatóján elhangzottakkal egyébként mi is teljes mértékben együtt tudunk érteni:

"A túl sok, képernyő előtt töltött idő káros hatással lehet a gyermekeink életére. Akár a közösségi médiáról, akár videojátékokról van szó, a gyermekeknek biztonságos keretek között kellene őket használniuk, egy olyan életstílus részeként, ami testmozgást és a való világban történő szocializációt is magában foglal"

- mondta az államtitkár.

Ehhez képest több mainstream brit médium, például a Daily Mail és a Daily Telegraph is arra használták Hancock szavait, hogy megkongassák a vészharangot a függőséget okozó videojátékok miatt, kiemelve természetesen a Fortnite Battle Royale-t. Ezek mellett is több más összeállítás jelent meg, például a Sun a késő esti játék, a veszekedések vagy a romló iskolai teljesítmény miatt aggódó felnőttek mellett olyan szülőket szólaltatott meg, akik vagy maguk költöttek rengeteget gyermekük unszolására a játék mikrotranzakcióira, vagy a csemetéjük a szülők tudta nélkül kezdte el szórni a pénzt. Sőt, nyilatkozott egy olyan szülő is, akinek a fiai állítása szerint "szörnyekké változtak" a játék miatt, és egy, a Fortnite-hoz kapcsolódó veszekedés közben a család tévéjét is összetörték.

Szerencsére a szenzációhajhász történetek már nem olyan hatásosak, mint korábban, hiszen egyre több dolog ellensúlyozza a bulvárlapok riogatását. Egyfelől az online kommentek között sok olvasó rámutatott az ilyen cikkek egyoldalúságára - a legviccesebb talán az volt, amelyik belinkelte az ugyanazon a site-on megjelentetett cikket, ami a Fortnite-ban való sikerességhez adott tippeket. Emellett a brit játékipart képviselő UKIE is felszólalt az egyoldalú tudósítás ellen, a Guardian pedig egy, a játékokhoz is értő újságíró segítségével inkább megértetni próbálja a szülőkkel a battle royale-őrületet és néhány hasznos tippet ad az észszerű korlátozásra a riogatás helyett.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)