Hirdetés

Perel az Epic egy pocsékul sikerült nem hivatalos Fortnite rendezvény miatt

|

A Fortnite hatalmas rajongótáborral bír, így nem meglepő az, hogy zajlik körülötte az élet. Ez néha botrányos eseményekkel is jár.

Hirdetés

Ti sem örülnétek annak, ha egy eseményen fizetnetek kellene azért, hogy egy amúgy teljesen ingyenes játékkal játszatok, nem? Hát az Epic sem.

Hirdetés

Az előző hét folyamán az Egyesült Királyság területén található Norwich városában megrendezett közösségi rendezvény során nagyjából 15 font fejében gokartozni, falat mászni és most jön a meredek része… Fortnite-ozni lehetett. A bibi ezzel csak az, hogy a Fortnite amúgy egy otthon is teljesen ingyenesen játszható játék. A helyzeten az sem segített, hogy a szervezés elvileg rendkívül pocsék volt. A rendezvényen 2800-an vettek részt.

Természetesen a nem hivatalos, nyerészkedő Fortnite Live esemény a játékot fejlesztő Epic Games figyelmét sem kerülte el, és mondhatni nem érezték megtisztelve magukat a játékuk bevonásáért. Az Epic szóvivője az Eurogamer számára mondta el, hogy mind a játékon belül, mind a játék világán kívül található Fortnite rendezvényekre komoly figyelmet fordítanak és a minőségre is ügyelnek. És bizony a pereskedéstől sem riadnak vissza ennek érdekében.

Az Epic Games-nek semmi köze nem volt a rendezvényhez és bírósági eljárást indítottak a szervezők ellen. A pereskedés és a helyzet hatására az esemény Facebookos oldala is hamar eltűnt, de előtte még megtelt a dühös résztvevők hozzászólásainak áradatával. A leginkább meglepő dolog viszont az, hogy a legfőbb szervező, Shaun Lord azt nyilatkozta, hogy az esemény jövőre visszatérhet. Az egyetlen pozitív dolog (ha lehet annak nevezni) az egészben viszont az, hogy legalább visszatérítést ajánlottak fel az érintetteknek.

A LAN partikkal alapjáraton nem lenne baj, de amikor sok pénzért csak tömeget és káoszt találunk odabent, az nem oké.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)