Hirdetés

A Fortnite: Save the World loot box rendszere miatt perelik az Epicet

|

A vád szerint a kiadó kizsákmányoló rendszert működtet azzal, hogy a normál árnál olcsóbban adja a játékot, majd a mikrotranzakciókkal kiszipolyozza a játékosokat.

Hirdetés

A Fortnite: Save the World jóval kevesebb figyelemhez jut, mint a játék ingyenesen elérhető Battle Royale módja, de a mikrotranzakciók körül zajló botrány most ezt is utolérte.

Hirdetés

A Save the World játékmódban nagyon fontos, hogy a játékosok megfelelő lootot találjanak, hogy kellő léptékben haladhassanak előre a játékban. Ezt a haladást lehet megkönnyíteni láma lootboxok vásárlásával, amik hasznos tárgyakat, keményebb fegyvereket és felszereléseket tartalmazhatnak. A probléma itt is ugyanaz, ami általában a lootboxokkal; nem tudhatjuk, hogy mit rejt egy ilyen láma belseje. 

A perben a félkarú rablóhoz hasonlítják ezt a rendszert, hiszen ahogyan a nyerőgépeknél is meg van az esély, hogy kipörögjön a három ugyanolyan szimbólum, ami a busás nyereményt jelenti, úgy itt is minden láma megvásárlásával van esélyünk arra, hogy valamilyen értékes tárgy üsse a markunkat. Ez azonban nagyon ritkán fordul elő, amire például hozták azt a játékost, aki majdnem 65 ezer forint értékben vásárolt lámákat anélkül, hogy egy darab legendary vagy mythic tárgyat nyitott volna belőlük.

A vád szerint ez a fajta rendszer nagyon káros a - fortnite közönségének nagy részét kitevő - fiatalkorú játékosokra. A per rámutat arra is, hogy nem véletlen került kormányzati hatáskörbe az ilyen típusú mikrotranzakció már több országban is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)