Hirdetés

Fortnite - egyelőre beszüntették a táncmozdulatok miatti pereskedést

|

A jelek szerint az Epic egyelőre megúszta, hogy mérges előadókkal kelljen harcoljon a bíróságon.

Hirdetés

A Fortnite megjelenése és elképesztő sikere óta a fejlesztők mellett valószínűleg az ügyvédeknek akad a legtöbb munkája az Epic Gamesnél, hiszen egymás után érkeznek különböző perek a stúdió ellen.

Hirdetés

A játékban található táncok miatt négy alkotó is jogi lépésekre szánta el magát. A rapper 2 Milly, a színész Alfonso Ribeiro, az Instagram sztár Backpack Kid és a videós Orange Shirt Kid azzal vádolják a fejlesztőket, hogy azok jogalanul használták föl az általuk híressé tett mozdulatokat.

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága azonban a héten kötelezte a hírességeket, hogy ejtsék a vádakat a cég ellen. Ezt azzal idokolták, hogy csak akkor indítható per szerzői jogok megsértése miatt, ha a sértett tárgyban forgó alkotásának szerzői jogi regisztrációja már befejeződött. Egyelőre azonban egyik sértettnek sincs levédetve a szóban forgó mozdulata, így követeléseik alaptalanok.

Az ügynek még lehet folytatása, ugyanis ha valamelyik alkotónak sikerül levédetnie a mozdulatát, akkor a pereket újraindíthatják. Egy ügyvéd arra is felhívta a figyelmet, hogy a Legfelsőbb Bíróság nem kötötte ki, hogy a szerzői jogi regisztrációnak sikeresnek kell lennie, pusztán annyit, hogy be kell fejeződjön, ami azt is jelentheti, hogy akár egy elutasított regisztráció is elegendő alapot adhat a sértetteknek a további pereskedésre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)