Hirdetés

Nem kell börtönbe mennie a FUT érmékkel szerencsejátékozó videósnak

|

Ítélet született Craig "Nepenthez" Douglas ügyében, és ugyan rengeteg pénzt kell fizetnie, a börtönt legalább megúszta.

Hirdetés

Pár napja írtunk arról, hogy egy youtuber a FIFA Ultimate Teamben elkölthető fizetőeszközökkel való szerencsejáték népszerűsítése miatt állt bíróság elé üzlettársával, a FUTgalaxyt üzemeltető Dylan Rigbyvel együtt.

Akkor még úgy volt, hogy akár szabadságvesztés is lehet a páros büntetése, viszont a bíró végül úgy határozott, Douglasnek 91 ezer (16 ezer büntetés, 75 ezer költségfedezet), míg Rigbynek 174 ezer angol fontot kell fizetnie. NepentheZ nem vallotta bűnösnek magát abban, hogy 18 év alattiakat is bátorított a játékra, és a bíróság sem találta bűnösnek (holott egy videójában elmondta, hogy 18 éven aluliak is használhatják a szolgáltatást) viszont kiderült, hogy egy 14 éves fiú például 586 fontot (több mint 200 ezer forintot) veszített egy nap alatt. 

Legfrissebb videójában is beszélt az ügyről. Megtanulta az értékes leckét, és nem az volt a szándéka, hogy törvényt sértsen, de elismerte bűnösségét. Többet nem mondhat ügyvédei javaslatára, bár volna még, ami kikívánkozik belőle.

A FUTGalaxy továbbra is üzemel, csak az Egyesült Királyságból nem lehet elérni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)