Hirdetés

Ahogy öregszenek a gamerek, egyre kevésbé szeretnek versengeni

|

Arról kérdeztek meg rengeteg gamert egy kutatás során, miért szeretnek játszani, és mint kiderült, a versenyszellem kopik ki belőlünk a leggyorsabban.

Hirdetés

Amint egyre több kutatás koncentrál a játékokra és a játékosközösségre, rengeteg érdekes adatot tudhatunk meg a gamer kultúráról. A Quantic Foundry is egy eddig elég keveset kutatott kérdést tett fel 140 ezer játékosnak a világ minden táján: arról érdeklődött, miért is játszunk.

Az eredményeket nemrég összesítették is, és az elemzést látva talán közelebb kerülhetünk a válaszhoz arra a kérdésre, miért fiatal a legtöbb esportoló, és miért hallani sokszor vékony gyermekhangokat az online meccsek során. Ugyanis ahogy a válaszadó gamerek egyre idősebbek lettek, egyre kevesebben mondták, hogy a verseny, azaz a PvP-meccsek, a párbajok, vagy éppen egy ranglétra megmászása miatt ülnek le nap mint nap játszani. Bár a férfiakra jellemzőbb volt, hogy szeretik a versenyhelyzeteket, a két nem közötti legnagyobb különbség is kisebb volt, mint amennyit a srácok versenyszelleme visszaesik az idő folyamán, főleg 25 éves kor után.

Érdekes módon a legstabilabb motiváció nem a kreativitás kibontakoztatása, a magával ragadó sztori, vagy éppen a barátok társasága, hanem a stratégia volt. Mint kiderült, a fiatalok és az idősebb gamerek majdnem ugyanannyira szeretik azokat a játékokat, amik precíz tervezés mellett azt várják el tőlük, hogy előre gondolkodjanak a jövőbeli lépéseiket illetően. Olyan motivációt viszont nem találtak a kutatás során, ami az évek múlásával folyamatosan egyre több gamert szögezne a képernyők elé, ez a Quantic Foundry szerint főleg azért lehet, mert ahogy egyre öregszünk, egyre nehezebb beszorítani a játékot az egyre szaporodó kötelességeink mellé.

Ti milyen élményeket szoktatok keresni játék közben?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)