Hirdetés

Mit keres London polgármestere a Minecraftban?

|

Boris Johnson Minecraft-beli alteregóján keresztül jelentett be egy programot, ami állami támogatással szeretné az első közé repíteni a brit játékipart.

Hirdetés

A Minecraftban rengeteg hihetetlen dolgot láttunk már, de a Mojang játékában sajtótájékoztatót tartó politikusokról nem hallottunk, egészen mostanáig. London polgármestere, Boris Johnson ugyanis kockásított formában, a Minecraftban felépített fővárost járva jelentette be a Games London programot, amivel az Egyesült Királyság játékiparát szeretnék fellendíteni.

Ennek keretében olyan, már meglévő eseményeket támogatnak a brit fővárosban, mint az EGX Rezzed, vagy a Now Play This kiállítások, vagy a BAFTA díjátadó. Emellett egy tíznapos eseményt is útjára indítanak London Games Festival néven, ami először idén április 1-je és 10-e között kerül megrendezésre. Ettől azt várják, hogy a brit stúdiók által készített játékok nagyobb figyelmet kaphatnak és így több befektetőt vonzanak majd. Az 1,2 millió fontos (azaz közel félmilliárd forintos) állami támogatásból egyébként a játékfejlesztéshez szükséges tudás köré épülő mesterkurzusokat is szeretnének szervezni, ami nem csak a londoniak tudását fejlesztené, hanem külföldről is új tehetségeket és szakértőket vonzana a városba.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)