Hirdetés

Diplomáciai botrány lett abból, ahogy a Ubisoft elképzeli Bolíviát

|

Panaszt nyújtott be a francia nagykövetségen a bolíviai belügyminiszter, mert sérelmezi, hogy a Wildlands egy drogkartell uralta országnak mutatja be otthonát.

Hirdetés

Valószínűleg a retinátokba égtek már azok a feliratok, amik a Ubisoft játékainak elején figyelmeztetnek arra, hogy minden a képzelet szüleménye, a fejlesztőcsapatot mindenféle származású és beállítottságú emberek alkotják, vagy hogy a villogó fény epilepsziás rohamot okozhat. Aki viszont csak videókat lát, vagy felületesen ismeri a játékvilágot, felháborodhat.

Kisebb problémát jelenthet, ha egy ország kormánya vagy annak tagjai érzik sértve magukat. A Ghost Recon Wildlands Bolíviában játszódik, csapatunkkal a Santa Blanca kartellel vesszük fel a harcot, amely elég durván átvette az uralmat. Carlos Romero bolíviai belügyminiszter elmondta, hogy megkereste a francia nagykövetséget (a Ubisoft ugye francia székhelyű cég), ahol panaszt nyújtott be az ország ábrázolása miatt, és ha nem kap kielégítő választ, jogi úton támadja meg a játékot. 

A Ubisoft természetesen azzal védekezik, hogy a Wildlands világa kitalált, egy alternatív valóságot mutat ahhoz képest, amilyen a valódi Bolívia, és csak a változatos, gyönyörű környezet és gazdag kultúra miatt választották az országot, nem gondolják, hogy tényleg az alvilág uralkodna. A nagykövetség egyelőre nem kommentálta az ügyet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)