Hirdetés

Gigaperrel néz szembe a Cyberpunk 2077 fejlesztője

|

Négy csoportos keresetet vonnak össze a CD Projekt RED elszámoltatására.

Hirdetés

A Cyberpunk 2077 rendszeresen kapja a kisebb-nagyobb frissítéseket, de a CD Projekt RED-nek még rengeteg dolga lesz, mire feledtetni tudja a játék botrányos rajtját, már ha egyáltalán sikerülhet ez valaha is. Munka pedig nem csak a kódolással akad, a lengyel stúdiónak ugyanis a bíróságon is meg kell védenie magát.

A Cyberpunk-károsultak eddig több csoportos keresetet is benyújtottak a CD Projekt RED ellen, aminek az is lökést adott, hogy minőségi gondok miatt a Sony eltávolította a játékot a PlayStation Store-ból. A hadjáratban a vállalat  befektetői járnak az élen, akik a Bloomberg leleplező riportja szerint egyébként mindent megtettek a megjelenés siettetéséért. Az első csoportos per híre decemberben vetődött fel, majd januárban egy újabb eljárásról számolhattunk be.

Hirdetés

Most pedig úgy tűnik, hogy nem tisztul az ég a lengyelek felett, a VGC jelentése szerint ugyanis a felperesek nem kevesebb mint 4 csoportos pert vontak össze a revans érdekében. A portál úgy értesült, hogy ezek közül legalább kettő részvényesi kezdeményezés, melyek arra vonatkoznak, hogy a CD Projekt félrevezette a befektetőket a játék állapotával kapcsolatban, végső soron veszteséget okozva nekik a botrányos rajttal.

A csoportos keresetek élére egyetlen vezető felperest neveztek ki, s ezzel az ügy bírósági szakaszba léphet. Az összevonást maga a fejlesztő is megerősítette, tehát nem pletykáról van szó. A stúdiónak kemény vádakra kell majd felelnie, a decemberben indított per például egyenesen játszhatatlannak nevezte a Cyberpunk 2077 last-gen konzolos változatát, ami a felperesek szerint a vagyoni károkon túl a cég jó hírnevének is betett.

Érdekes lesz látni az ügy kimenetelét, főleg annak tükrében, hogy a CD Projekt RED még így is jól keresett a játékkal. Az áprilisban közölt számok alapján a CP 2077-ből eddig több mint 13 millió példány fogyott, amiből a Help Me Refundon keresztül "mindössze" 30.000 vásárló kért visszatérítést. A cég 2020-as nyeresége végül 303 millió dollár lett, s így még zsíros bónuszokra is futotta a hazugságon kapott vezetőknek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)