Hirdetés

Napi büntetés: a GTA nem csak erőszakossá tesz, megutáltatja veled a rendőröket is

|

Most egy ausztrál csatorna híradója tévedt arra a területre, ahol láthatóan nem nagyon ismerte ki magát. Jöttek is a baromságok rendesen.

Hirdetés

Még mindig nem akadt le a mainstream média a "videojáték erőszakossá tesz" vonalról, pedig már kezdtük azt hinni, mindenki megértette, hogy ez nem igaz így. Az ausztrál 7-es csatorna híradója most nem is a Grand Theft Auto V-be, hanem annak "fekete piaci" (értsd: modolt) változatába kötött bele, ami rossz színben tünteti fel a rendőröket. 

Valaki, valahogy rátalált a neten az LSPDFR modra, ami lehetővé teszi, hogy rendőrökként játszunk. Ausztrál festésű autók és öltözékek is elérhetők benne. A csatorna kiemelte egy (vagy több) videóból azokat a jeleneteket, amikor a játékos civilekre lövöldöz,  és megállapította, hogy a játék így a rendőrök ellen uszít.

A híradásban megemlítettek egy esetet, amikor egy "a Need for Speedet utánzó" (tehát gyorsan hajtó) autós elgázolt egy rendőrt, ezzel is alátámasztva, hogy a videojáték rossz, káros, az ördög találmánya, minden, ami romlást okoz ebben a világban. Sikerült fokozni azzal, hogy játszó gyerekeket vágtak be, és hogy megszólaltattak egy pszichológust is. A rendőrség megígérte, kinyomozza, ki követte el a galád tettet és teremtette meg a "fekete piaci terméket", vagyis a modot. 

Ez még semmi, reggeli műsorban is beszéltek róla. Elhangzik, hogy a "Grand Theft Auto-generáció" felelős a fiatalok által elkövetett bűncselekményekben bekövetkező, az előző évhez képest számított 8 százalékos növekedésért. A gyerekek napi 10-15 órát játszanak ilyen játékokkal szerintük. Azért legalább az egyik műsorvezető megjegyzi, hogy nem a játékok tesznek erőszakossá, csak az arra egyébként is hajlamosakban fokozzák az ingert, ami legalább már közelebb áll a valósághoz. Ő jobban tart attól, hogy a fiatalok kevésbé fogják tisztelni a rendőröket. Erre nyilván nehéz jól válaszolni.

Szóval amikor felmerül, hogy miért van a GameStarnak Extra Life rovata, ahol szakértői segítséggel próbáljuk megmutatni a dolgokat, akkor itt a magyarázat. Többek között ezért is van szükség arra, hogy folyamatosan beszéljünk a témáról, mert nagyon nagy még a zavar a fejekben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)