Hirdetés

Ha gamer vagy, ezek lesznek a neked való filmek és sorozatok 2022-ben

|

Idén több fronton próbálta megszólítani a játékosokat Hollywood, jövöre pedig még több adaptáció jön olyan címekkel, mint az Uncharted és a The Last of Us.

Hirdetés

A streaming felerősödésével minden korábbinál nagyobb tempójú tartalomgyártásra van szükség az előfizetők megszerzéséhez és megtartásához, miközben a járványhelyzet miatti bezárások után a mozik is egyre jobban magukra találnak, így ezt a vonalat sem hanyagolhatják el a stúdiók. A legtöbb pénzt nyilvánvalóan a franchise-ok hozzák, de nem könnyű sikeresen folytatni egyet vagy elindítani egy újat, ezért egy már bejáratott IP átültetése, azaz az adaptáció bizonyul sokszor a legkézenfekvőbbnek.

A játékipar például adja magát, de az álomgyár sokszor ráfázott már ezen a területen a nem megfelelően kivitelezett vagy a rajongók igényeivel nem találkozó feldolgozások miatt. A próbálkozások persze folytatódnak, és olyan alkotások, mint a Sonic, az Arcane vagy a Free Guy bizonyítják, hogy lehet videojátékos alapokra épülő minőségi tartalmat gyártani.

Hirdetés

Jelenleg is temérdek projekt formálódik a háttérben, amiknél még évszámot sem ismerünk, viszont azt igen, hogy dolgoznak rajtuk. Ilyen a Minecraft film, a Kong: Koponya-sziget rendezőjével készülő Metal Gear Solid, a sok viszontagságon átesett Five Nights at Freddy's mozi, az Alicia Vikander által beígért Tomb Raider 2, a detektív Pikachu folytatása és az Amazonhoz került Mass Effect széria is, de ne feledkezzünk meg a Netflix által berendelt Arcane 2. évadáról és az animációs Castlevania spin-offjáról sem. Hogy ezekre mikor számíthatunk, az még bizonytalan, viszont az alábbi tartalmakat jó eséllyel 2022 folyamán megkapjuk (a feltüntetett dátumok a magyar premierek).

Resident Evil: Welcome to Raccoon City/Resident Evil sorozat

Tervezett megjelenés: 2022. január 6./2022

Amerikában már november végén megtartották a legújabb Resident Evil film premierjét, de a hazai rajongóknak 2022 elejéig kell várniuk rá, hogy láthassák és a kellemetlen A kaptár: Raccoon City visszavár címmel kell majd keresniük a mozikban. A Johannes Roberts (47 méter mélyen) rendezésében készült akció-horror az első két játék sztoriját dolgozta fel olyan színészek bevonásával, mint Kaya Scodelario (Claire), Robbie Amell (Chris), Hannah John-Kamen (Jill), Avan Jogia (Leon), Tom Hopper (Wesker) és Neal McDonough (Birkin), de a kritikusok nem voltak elragadtatva a végeredménytől. Talán majd a Netflixre érkező, 8 epizódosra tervezett Resident Evil sorozat javít a franchise jövőjén, noha a casting megosztó lett, mivel Albert Weskert Lance Reddick fogja játszani.

DOTA: Dragon's Blood 2. évad

Tervezett megjelenés: 2022. január

A Netflixen anime formájában elevenedett meg a Valve nagy sikerű MOBA-ja, a Dota Dragon's Blood, avagy A sárkány vére alcímmel, amely Davion (Yuri Lowenthal), a híres sárkánylovag történetét mesélte el. A sorozatért az a dél-koreai stúdió, a Studio MIR felelt, amelyiknek a The Legend of Korra és a Voltron: Legendary Defender szériákat is köszönhettük, a streamingszolgáltató pedig elégedett lehetett a munkájával és a Dota: Dragon's Blood fogadtatásával, ugyanis röviddel az első évad premierje után bejelentették a folytatást. A második szezon ígérete szerint főhősünk még nagyobb eseményekbe keveredik, a nézők pedig heteken belül vele tarthatnak a következő kalandra.

Uncharted film

Tervezett megjelenés: 2022. február 10.

Sok izzadságcsepp legördült a producerek és a Sony Pictures döntéshozóinak homlokán, mire sikerült összehozni az Uncharted filmváltozatát, de végül csak leforgatták Ruben Fleischer (Zombieland, Venom) vezényletével, ironikus módon pont a járványhelyzet közepén. Az adaptáció nem a Naughty Dog videojátékainak sztoriját meséli el újra (csupán ihletet merít azokból), hanem a fiatal Nathan Drake-re koncentrál Tom Holland megformálásában, aki mellől természetesen nem hiányozhat a mentor sem Sully (Mark Wahlberg) személyében. Kincskeresésre, akciózásra, lehetetlen helyzetekre és vicces egysorosokra egyaránt számíthatunk, ami még akkor is jól fog esni, ha nem lesz túl acélos, mivel kalandfilmekből hiány van Hollywoodban.

Sonic, a sündisznó 2/Sonic Prime sorozat

Tervezett megjelenés: 2022. április 7./2022

Bár a heves visszajelzések hatására újra kellett dizájnolni a villámgyors kék sündisznót, az élőszereplős Sonic végül az egyik legszórakoztatóbb adaptációvá vált, amiben Jim Carrey egyenesen ellopta a showt Dr. Robotnyikként. Az első rész befejezése egyértelművé tette, hogy lesz folytatás, amiben már Tails (Colleen O'Shaughnessey) és Knuckles (Idris Elba) is komoly szerepet kap, a The Game Awards során pedig meg is nézhettük a Sonic, a sündisznó 2. első előzetesét, rögtön magyar szinkronos változatban is. De 2022-ben a Sonic-rajongóknak nem kell beérniük egyetlen projekttel, hiszen a Netflixre érkezik a Sonic Prime animációs széria, amiért a Sega mellett a WildBrain Studios (Mega Man, Ninjago) és a Man of Action (Big Hero 6, Marvel's Angers Assemble) felel, illetve új játék is jön, a Sonic Frontiers.

Mario film

Tervezett megjelenés: 2022. december 22.

Akinek csak köze volt hozzá, szeretné elfelejteni az 1993-ban bemutatott Super Mario Bros.-t Bob Hoskins és John Leguizamo főszereplésével, amit még a nosztalgia sem tudott megszépíteni. Való igaz, élőszereplős formában nagyon nehéz értékelhető adaptációt összehozni a világ kedvenc vízvezeték-szerelőjéről, aki hobbiként teknősökre ugrál, és kérdőjeles téglákat fejelget, de animációs tálalásban telitalálat lehet. A Minyonokkal és A kis kedvencekkel kasszát robbantó Illumination meg is próbálkozik vele a Nintendo támogatásával, a szinkronhoz pedig olyan neveket sikerült megnyerniük, mint Chris Pratt (Mario), Anya Taylor-Joy (Peach), Charlie Day (Luigi), Keegan-Michael Key (Toad), Seth Rogen (Donkey Kong) és Jack Black (Bowser). Jó hír a Mario-fanoknak, hogy a karakter eredeti hangja, Charles Martinet cameózni fog.

The Cuphead Show!

Tervezett megjelenés: 2022

A Cuphead rengeteg játékos fejét csavarta el az embert próbáló nehézsége és a klasszikus rajzfilmeket idéző stílusa miatt, a Studio MDHR sikerét pedig a Netflix is szeretné meglovagolni egy animációs szériával. A The Cuphead Show! várhatóan egy karakterközpontú komédia lesz, amelynek történetében a főszereplő testvérpárt újabb kalandokra kísérhetjük el Inkwell Isles területén. A producerek között van Dave Wasson (Mickey egér, Csillag kontra Gonosz Erők), Cosmo Segurson (László tábor), C. J. Kettler (A kullancs, A maszk) és a játék alkotói, Chad és Jared Moldenhauer is. A sorozat legutóbb a Netflix online fesztiválján, a Geeked Weeken bukkant fel, ott egy hangulatos videóban Wayne Brady King Dice-ként hozta meg a kedvünket a későbbi daráláshoz.

Cyberpunk: Edgerunners

Tervezett megjelenés: 2022

A Studio Trigger, a CD Projekt RED és a Netflix közös animéje ugyanabban az univerzumban játszódik majd, mint a Cyberpunk 2077, de persze saját sztorit kap, várhatóan Keanu Reeves nélkül. Főszereplője egy utcakölyök, aki a jövő tesmódosítás-mániás városában próbál mindent kockára téve, törvényen kívüli zsoldosként életben maradni. Tíz részen keresztül követhetjük majd, hogy milyen Edgerunnernek lenni a Cyberpunk 2077 világában. A forgatókönyvet Yoshiki Usa (SSSS.GRIDMAN, Promare) és Masahiko Otsuka (Gurren Lagann, Kill la Kill, Promare) írta, a rendező Hiroyuki Imaishi (Gurren Lagann, Kill la Kill, Promare), a dalokat pedig a Silent Hill zeneszerzője, Akira Yamaoka jegyzi.

The Last of Us sorozat

Tervezett megjelenés: 2022

Míg Pedro Pascalt (The Mandalorian, Kingsman: Az Aranykör) a legtöbben közel tökéletes választásnak tartották Joel szerepére, az Ellie karakteréhez castingolt Bella Ramsey (Trónok harca) már kevésbé nyerte el a nyilvánosság tetszését, szóval az ifjú színésznőnek bizonyítania kell, hogy a producerek jól döntöttek. Erre minden lehetősége meg is lesz, hiszen az HBO tíz epizódos sorozata az első videojáték hangulatos, érzelmes és izgalmas eseményeit dolgozza fel, valamint egészíti ki olyan történésekkel, amik a Naughty Dog 2013-as kultikus akció-kalandjából kimaradtak. A The Last of Us széria megszületéséért többek között a stúdió vezetője, Neil Druckmann, a Csernobil forgatókönyvírója, Craig Mazin és a Trónok harcán is dolgozó Carolyn Strauss producer felelnek.

Borderlands film

Tervezett megjelenés: 2022

A forgatási helyszínek és szakemberek tekintetében Magyarország is hozzájárult ahhoz, hogy megvalósulhasson a Gearbox és a 2K Games közkedvelt Borderlands szériájának filmváltozata, amit Eli Roth (Kabinláz, Motel) és Craig Mazin (Csernobil) forgatókönyve alapján Roth rendezett. Az illusztris szereplőgárdán (Cate Blanchett, Jamie Lee Curtis, Jack Black, Kevin Hart) és pár titokzatos képen kívül nem sok mindent árultak el erről a projektről, noha legalább azzal kapcsolatban megnyugodhatunk, hogy Claptrap ugyanúgy fog kinézni, mint a játékokban. Sok még a bizonytalanság a Borderlands film kapcsán (például hogy mennyire követi majd a képregényes stílust és Kevin Hart mit művel egy stílusban tőle különböző karakterrel), de a Gearbox elnöke, Randy Pitchford szerint rengeteg hihetetlen, autentikus és szórakoztató anyagot sikerült rögzíteniük, szóval van remény.  

Halo sorozat

Tervezett megjelenés: 2022

Steven Spielberg produceri felügyeletével, részben Magyarországon forgatták az első Halo sorozatot eredetileg a Showtime-ra, ám időközben átkerült a Paramount+-ra exkluzív tartalomként. A készítők között ott van többek között Jonathan Liebesman (A titánok haragja, Tini nindzsa teknőcök) és Otto Bathurst (Birmingham bandája, Az Úr Sötét anyagai) is, az írói csapatot pedig Steven Kane (A főnök, Az utolsó remény) és Kyle Killen (Lone Star, Mind Games) erősítik. A szériában természetesen benne lesz Master Chief, akit Pablo Schreiber (Amerikai istenek, Jacob védelmében) alakít, míg az emberiség legfejlettebb mesterséges intelligenciája, Cortana szerepét az a Jen Taylor kapta meg, aki a Halo játékokban is megszólaltatta őt. Sokáig csak találgathattuk, hogy mekkora büdzsét pakolnak egy ilyen monumentális sci-fi történet mögé, a The Game Awardson bemutatott trailer alapján azonban látszólag - a Jurassic Parkot idézve - nem spóroltak semmin.

Splinter Cell sorozat

Tervezett megjelenés: 2022

A rajongók türelmetlenül várják a következő - hivatalosan továbbra sem megerősített - Splinter Cell játékot, éhségüket egy animációs sorozattal csillapíthatják majd a Netflixen. A Derek Kolstad (John Wick, Senki) kreatív vezetésével megvalósuló cuccban annyira bízott a streamingszolgáltató, hogy rögtön két évadot rendelt be belőle, összesen 16 epizódot, ennek ellenére még csak egy képet kaptunk róla a Netflix Geeked Week keretében, amelyen egy idősebb Sam Fisher szerepel. Ennyi várakozás után boldogok lennénk, ha a karakter ikonikus megszólaltatója, a már 71. életévét taposó Michael Ironside visszatérne szinkronizálni, ahogyan tette azt számos Splinter Cell játék és Fisher legutóbbi cameóinak (Ghost Recon: Wildlands, Ghost Recon: Breakpoint) esetében is.  

Shenmue The Animation

Tervezett megjelenés: 2022

Az idei New York Comic Conon egy teljes panelt szenteltek a szervezők a Dreamcast klasszikusából született animációs produkciónak, amin a játékszéria alkotója, Yu Suzuki, az anime rendezője, Chikara Sakurai, és a sorozat producere, Yu Kiyozono is részt vettek. Magukkal hozták a széria első előzetesét is, amely számos rajongói szívet dobogtatott meg, és ízelítőt adott a Yokosukában és Hongkongban játszódó történetből, amiben helyet kapott a Shenmue világának összes ismerős karaktere. Érdekesség, hogy a számítógépes animáció kézzel rajzolt elemekkel keveredik. A 13 részesre tervezett animációs sorozat nézhető lesz az Adult Swimen és a Crunchyrollon is.

Angry Birds: Summer Madness

Tervezett megjelenés: 2022

A Rovio tizenkét éve kiadott játéka megkerülhetetlenül a popkultúra részévé vált, amelyet két film képében felfedezett már magának Hollywood is a Sony Pictures jóvoltából. Legutóbb 2019-ben láthattuk moziban Piros, Bomba és Chuck kalandjait, azt leszámítva csak különféle - jórészt rajzolt - sorozatok készültek különböző platformokra. A Netflix számára sem új a franchise, ugyanis több dühös madaras tartalom is fellelhető rajta, ám az Angry Birds: Summer Madness képében egy teljesen eredeti sztorit kapunk. A már ismert arcokon kívül vadonatúj tollas barátok is várnak ránk egy szárnyasoknak tartott nyári táborban, és míg a tó egyik oldalán zajlik az önfeledt csiripelés, addig a másikon a malacok kellemetlenkednek kedvükre. Látnivalóból pedig nem lesz hiány, mivel a Summer Madness negyven darab (!) 11 perces epizódot vonultat majd fel.

Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix

Tervezett megjelenés: 2022

Bár a Ubisoft és a Netflix együttműködésének egyik gyümölcséről (Splinter Cell) már tettünk említést, azonban lesz két másik is. Formálódik a háttérben egy animációs Far Cry sorozat, amiről még szinte semmit sem tudunk, valamint készül a Far Cry 3: Blood Dragon szellemi örökösének számító Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix is, amely szintén nem élőszereplős lesz. Hogy a hat epizódosnak ígért projekt mennyire jó kezekben van, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az az Adi Shankar atyáskodik felette, akihez a nagy sikerű, netflixes Castlevania is köthető, mellesleg olyan filmeknél volt executive producer, mint a Fehér pokol, a Dredd és a Sírok között. Az alábbi videó alapján nagyjából belőhető, hogy milyen stílusú lesz a Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix.

The Division film

Tervezett megjelenés: 2022

A nem túl távoli jövőben egy halálos járvány söpör végig New Yorkon, és a The Division ügynökeinek vállát nyomja a súly, hogy megmentsék, ami maradt, miközben nem csupán Amerika, de a társadalom is darabjaira szakadt. Így, hogy már második éve élünk egy globális pandémia árnyékában át tudjuk érezni, hogy milyen lehet a még rosszabb forgatókönyv, a Ubisoft Motion Pictures erőfeszítéseinek köszönhetően pedig láthatjuk is majd, méghozzá a Netflixen. Az élőszereplős The Division film élére szinte azonnal megtalálták a főszereplőt Jake Gyllenhaal képében, majd nem sokkal később Jessica Chastainnel is megtámogatták a stábot, viszont évekig előkészítés alatt állt a projekt, mielőtt idén kiderült, hogy Rawson Marshall Thurber (Családi üzelmek, Felhőkarcoló) vette kezébe az irányítást. Thurber éppen most robbantott kasszát a Különösen veszélyes bűnözőkkel, és nem szerepel más projekt a neve mellett, ezért alighanem hamarosan indulhat is a forgatás.

The Witcher: Blood Origin

Tervezett megjelenés: 2022

Bár a Netflix Vaják-sorozata nem a CD Projekt RED The Witcher trilógiája alapján készült, hanem Andrzej Sapkowski regényeiből táplálkozik, azért a videojátékokból is merített némi ihletet, népszerűségét pedig Henry Cavill mellett a virtuális Ríviai Geraltnak köszönheti. Kevés szebb ajándékot kaphattunk volna a Netflixtől, minthogy a Vaják 2. évadával zárja 2021-et, jövőre viszont már egy spin-off érkezik a streamingszolgáltatóra. A Blood Origin egy előzménysorozat lesz: 1200 évvel járunk majd Ciri, Geralt és Yennefer egymásra találása előtt, és ha minden igaz, a vajákok eredetét ugyanúgy megismerhetjük általa, mint a tünde civilizáció fénykorát, mely az emberek beözönlése és a két faj között kirobbant konfliktus miatt alkonyult be. A Vaják felett bábáskodó Lauren Schmidt Hissrich és Declan de Barra (A sötétség kora) showrunner hatrészes, limitált szériájának húzóneve Michelle Yeoh (Tigris és sárkány, Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája).

Ti a felsoroltak közül miket fogtok biztosan megnézni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)