Hirdetés

Ha nagy a kezed, játékban is nagy vagy?

|

Egy kutató szerint nemcsak az ügyesség számít a kompetitív játékoknál, hanem a kézméret is.

Hirdetés

Az Exta Life rovatunk keretében régóta támogatjuk az általunk fontosnak tartott, nem feltétlenül videojátékokhoz köthető, de a gamerek számára is érdekes témákat és az ezekkel kapcsolatos felméréseket. Rendszeresen együttműködünk például a JátékosLét Kutatóközponttal, hogy országos felmérésekkel térképezzük fel a hazai játékosokat, de szakértők bevonásával folyamatosan beszélünk olyan problémákról is, mint a toxikus játékosok vagy az online zaklatás (kifejezetten ajánljuk a Képernyővédő podcastot is HP-val és mazurral, sok fontos témáról beszélnek). 

Hirdetés

Ezúttal is egy érdekes kutatásról számolunk be, amit a Stakester megbízásából egy e-sporttal foglalkozó orvos, Dr. Lindsey Migliore készített el. Migliore azt vizsgálta, hogy a játékosok kézmérete befolyásolja-e a teljesítményüket a különböző kompetitív játékokban: több mint kilencven, 18 és 44 év közötti gamert vizsgált meg. A gyakorlatban ez azt jelentette, hogy egyrészt a vizsgálatban résztvevőknek egy sor kattintásos tesztet kellett végrehajtaniuk háromféle időtartamban (5, 30 és 100 másodperces), amik különböző hosszúságú játékokra alkalmazható eredményeket szültek. Arra is megkérték őket, hogy értékeljék az egyes alkotásokkal kapcsolatos képességeiket (mint a FIFA, a Call of Duty és a Mario Kart) a kezdőtől a szakértőig terjedő skálán. 

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Az eredmények azt mutatták, hogy a kisebb ujjak alkalmasabbak a gyors, intenzívebb címekhez, mint amilyen a Mario Kart, azonban ahogy nő a mozgással/kattintással töltött idő, a hosszabb ujjak jobban teljesítenek. Az állóképességet jobban igénylő videojátékok esetében, mint a FIFA és a CoD tehát azok vannak előnyben, akiket hosszabb ujjakkal és nagyobb kezekkel áldott meg az ég. Ezek alapján a következő ujjméretekkel kell rendelkeznie valakinek, hogy a legideálisabb gamer legyen: 

Ti mit gondoltok az egész kutatásról, a méret a lényeg?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)