Hirdetés

Ha nem ismered ezeket a Twitch streamereket, valamiből kimaradsz

|

Összeszedtük a legnépszerűbb külföldi Twitch streamereket, akiket muszáj ismerned, ha sok időt töltesz az oldalon.

Hirdetés

Az elmúlt években az egyik legizgalmasabb platformmá nőtte ki magát a Twitch, amihez persze nem kevés balhé és polgárpukkasztás is hozzájárult. A néhány évvel ezelőtt még kizárólag videojáték-streamekre specializálódott oldal mára egy igazi olvasztótégely lett, ahol szinte bármilyen közvetítést találhatunk, ha mezőgazdasági munkát szeretnénk élőben nézni, vagy egy beszélgetéshez csatlakozni, egyaránt a Twitch a jó választás.

Az oldalt böngészve azonban könnyen elveszettnek érezhetjük magunkat. Kicsit olyan, mint a Netflix; az algoritmus egyszer eldönti, mi mit szeretünk, és utána akkor is azt szeretjük, ha nem szeretjük. Kicsit toxikusak ezek a kapcsolatok.

Emiatt arra gondoltunk, összeszedünk néhány népszerű és érdekes streamert, akiket fontos ismernetek, ha nem akartok semmiből sem kimaradni a platformon.

Hirdetés

xQc

Kezdjünk egy könnyűvel. Ugyan kanadai születésű, xQc le sem tagadhatná, hogy magyar felmenőkkel rendelkezik. Félix Lengyel korábban profi Overwatch játékos volt, forrófejűsége azonban már akkor is kísértette őt, így többszöri szabálysértés miatt végül kitették a profi ligából.

Ezután xQc főállású streamernek állt, ami be is jött neki: jelenleg ő a legnézettebb figura az oldalon, ami talán nem is meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy a rendkívül megosztó személyisége kiemelkedő videojátékos képeségekkel párosul, és a gaming adásokon túl sokszor beszélgetős streameket is tart.

Csatornáját ide kattintva érhetitek el.

Asmongold

Okkal hihetnénk, hogyha valaki egy játékra specializálódik, az nem érhet el annyi embert, mint az, aki több címmel is aktívan játszik. Asmongold erre egy tökéletes ellenpélda, hiszen amióta világ a világ, ő a World of Warcraft koronázatlan királya. Ugyan nem is olyan régen hosszú szünetet tartott, az elérésén ez egyáltalán nem látszik, a Twitch egyik legnézettebb arca, még úgy is, hogy a World of Warcrafton kívül alig vesz elő más játékot.

Ha tartalmas vitákat, beszélgetéseket, World of Warcraft streamet és barátok közti csipkelődést szeretnétek fogyasztani, aligha találhattok jobb csatornát Asmongoldénál.

További fontos információ, hogy Asmongold egy másik, kevésbé ismert csatornán is aktív, ahol nem fogad donate-eket, nincs kamera, egyszerűen a gameplay megy, és természetesen a kommentárja.

tarik

Az bárkinek hamar világossá válhat, hogy a Twitchen az IRL és beszélgetős műsorok mellett az FPS játékok örvendenek még kiemelt népszerűségnek. Így annyira nem is meglepő, hogy tarik is kiemelkedik, hiszen az amerikai-török streamer sok éven keresztül volt profi CS:GO játékos, 2021-ben aztán felhagyott a versenyszerű videojátékokkal és teljesen ráfókuszált a Twitchre.

Tarik tipikusan egy olyan streamer, akihez nem csak szórakozni járnak az emberek, hanem sokat is tanulhatunk tőle. Bár manapság már inkább csak a Valorantban aktív, időnként még előveszi a CS-t, de sokszor van nála is beszélgetés, sőt a mobilos játékoktól sem zárkózik el.

loltyler1

Ugyan a listánk korábbi tagjainál is bőven előfordul, hogy kikelnek magukból, Tyler ebből a szempontból különösen szórakoztató. A szinte kizárólag League of Legendset streamelő játékos szinte minden pillanatban feszült, amit a fizimiskája csak még egy szinttel tovább emel.

Tyler egyébként versenytűz abból, hogy folyamatosan valamilyen balhé legyen körülötte, cserébe viszont tényleg rendkívül tehetséges League of Legends játékos, valószínűleg nincs is olyan role, ahol még nem ment volna fel challengerbe.

iiTzTimmy

Újabb FPS játékos, azonban ő nem a Valoranttal, vagy a CS:GO-val vált híressé. Timmy ugyanis az EA battle royale-ját, az Apex Legendset pörgeti szinte minden nap, ahol kétségtelenül a világ egyik legjobbja. Időnként persze kell a kikapcsolódás, ilyenkor előkerül a Fortnite és néhány arcade cím is, amikben szintén arcátlanul jó.

Timmy egészen elképesztő figura, egyszer 54 órán keresztül streamelt, az adásban az Apex Legends legalsó rangjából egészen a ranglista legtetejéig menetelt.

summit1g

Ugyan ez a lista leginkább az angolul közvetítő streamerekre fókuszál, xQc-hez hasonlóan Summit is félig magyarnak mondhatja magát. Korábban Summit is profi CS:GO játékos volt, amióta azonban nem játszik kompetitíven, rengeteg címet kipróbált.

Ha lazább hangvételű, kikapcsolódós adást kerestek, Summit jó választás lehet. Leginkább Escape From Tarkovot, CS:GO-t, GTA V-öt, Sea of Thieves-t és Valorantot közvetít, de sokszor előkerülnek versenyjátékok is, mint például az iRacing vagy a Gran Turismo 7.

LIRIK

A következő versenyző egy igazi OG Twitch streamer. Saqib Ali Zahid, vagy ismertebb nevén LIRIK úgy lett a platform egyik első felkapott streamere, hogy sosem borította ki a nézőit, nem csinált semmi kirívót a webkamerája előtt (merthogy nincs is neki) és még csak kompetitív játékokkal sem játszik rendszeresen.

LIRIK egyszerűen csak szórakoztat, mindig kipróbálja az új megjelenéseket, miközben igazi retró címekhez is előszeretettel nyúl vissza.

shroud

Nincs új a nap alatt. Shroud szintén amerikai, és ahogy több korábbi tagja a listánknak, korábban szintén profi e-sport játékosok volt, ő azonban már jóideje csak a közvetítésekre fókuszál. Shroud tipikusan egy olyan streamer, aki bármilyen címhez is nyúl hozzá, abban biztosan az egyik legjobb lesz. Így volt ez annak idején a CS:GO-ban, és nincs másképp most a PUBG-ben, a Valorantban vagy épp az Apex Legendsben sem.

Ha belehallgatnátok, milyen az, amikor Shroud kellemes orgánuma kísér igazán minőségi, élő gameplayt, ide kattintva máris elérhetitek a csatornáját.

Az megvan, mikor a világ egyik leghíresebb CS játékosa, PashaBiceps széttrolkodta Shroudot a neve miatt? Pasha egyébként lengyel származású, épp mint Shroud szülei.

Fextralife

A Fextralife eltér a listánk korábbi versenyzőitől. Itt nem egy ember viszi az adást, a csatorna mögött egy egész csapat áll, akik elsősorban egy közösséget építenek a videojátékok köré, foglalkoznak a gaming hírekkel, videókat csinálnak ezekről, és csak ezt kiegészítve tevékenykednek Twitchen.

Az adásaik általában könnyen elcsíphetőek, hiszen rengetegen vannak online. Februárban például közel 370 órát streameltek, így könnyen lehet alkalmazkodni a menetrendjükhöz. A listánk legtöbb szereplőjével szemben további extra perk, hogy a Fextralife csatornán sokszor előkerülnek olyan játékok, amik egyáltalán nem Twitch meta címek, FPS-ek pedig tényleg csak különleges alkalmakkor vannak adásban.

sodapoppin

A következő versenyzőnk szintén egy olyan közvetítő, aki a Twitch hőskora óta jelen van a platformon. Sodapoppin egyike volt az első partnereknek is az oldalon, és ha a kompetitív, meta játékokat toló arcokkal nem is tudja felvenni a versenyt, napjainkban is a Twitch egyik legfontosabb csatornája az övé.

Sodapoppin csatornáját is azoknak ajánljuk, akik nem a CS:GO, Valorant és LoL adásokra, hanem mindenféle változatos játékra és kikapcsolódásra vágynak. A háttérben bekapcsolva, második monitoron, sodapoppinnál alig van jobb választás.

HasanAbi

Ha unod az interneten olvasni a híreket és amúgy sem szeretnél mindennek utána keresni, add át magad Hasannak, aki minden eddigi, a listán szereplő streamerrel szemben elsősorban nem játszik, hanem hírekkel foglalkozik, elemzi és kibeszéli azt a nézőivel. Na persze ezek után mindig jut idő egy kis gamingre is, a csatornájának azonban egyáltalán nem ez a fókusza.

Hasant nézve az ember egyszerre kapcsolódhat ki, és maradhat naprakész a nagyvilág híreivel. Tudjuk, hogy itthon is forró téma például Johnny Depp és Amber Heard pere, ezzel is gyakran foglalkozik Hasan. Érdekes egy Amerikában élő véleményét is meghallgatni a témában.

Ha ezeket a csatornákat nyomon követed, már garantálható, hogy nem maradsz ki semmilyen fontos történésből a Twitchen. Na persze ebben a platformban épp az a különleges, hogy bármikor megváltozhatnak a nézettségi mutatók, 1-2 nap alatt válhat bárkiből sztár, miközben egy jólirányzott tiltás, esetleg egy rossz megszólalás pillanatok alatt áshatja el bárki karrierjét.

Ti mit gondoltok, kit kellett volna még felvennénk a listára? Nektek ki a kedvenc, itt nem felsorolt, de népszerű streameretek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)