Hirdetés

Egy volt katona szerint a videojátékok romantizálják a háborút

|

A Becsületéremmel kitüntetett egykori tengerészgyalogos nincs abban semmi menő, ha elveszünk egy életet.

Hirdetés

Dakota Meyer az Egyesült Államok egykori tengerészgyalogosa, akit a Becsület érdeméremmel tüntettek ki azért, mert egy 2009-es afganisztáni katonai művelet során életeket mentett - azt tartja élete legrosszabb napjának.

Hirdetés

Meyer nemrég a Joe Rogan Experience podcast vendégeként beszélt róla, hogy helyteleníti azt, amilyennek a videojátékok beállítják a háborút vagy éppen mások lelövését: elmondása alapján a szenvedés normális lett az emberek számára, szórakoztatássá vált, a háborúról készült videojátékok romantizálták azt. Hallotta például, ahogy emberek azt mondják, hogy ajtókat akarnak berúgni és másokat arcon lőni, de csak mert valójában még soha nem kellett ilyet tenniük. A gyerekek olyan dolgokról készült videojátékokkal játszanak, amik ébren tartják őt éjszakánként. Meyer szerint semmi menő nincs egy másik emberi lény életének kioltásában, a gyerekek pedig minél több virtuális gyilkosságot követnek el minél grafikusabban, annál érzéketlenebbé válnak mások szenvedésével kapcsolatban.

Éppen ezért Meyer azt sem érti, hogyan származhat bármilyen pozitív az olyan játékokból, mint amilyen a Grand Theft Auto is, amely megengedi, hogy bárkit megöljünk, bárkit elüssünk. Nem szabad viszont egyébként azt sem elfelejteni, hogy a játékokra nem véletlenül kerülnek fel a különböző korhatárbesorolásokat jelző plecsnik, az pedig sosem volt kérdés, hogy egy 18+-os játék pozitív hatással van-e egy kisgyerekre. Olyan címekre pedig, mint mondjuk a Spec Ops: The Line, nehezen lehetne ráhúzni azt a címkét, hogy romantizálnák a háborút. 

Ti mit gondoltok minderről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)