Hirdetés

Hackerek pénzt követelnek az Electronic Arts ellopott forráskódjaiért, a kiadó csak nevet az egészen

|

Esze ágában sincs fizetni az Electronic Artsnak az ellopott EA-s forráskódok miatt.

Hirdetés

Nagyjából egy hónapja számoltunk be arról, hogy hackerek ellopták az Electronic Arts több játékának forráskódját, gyakorlatilag rátették a kezüket a Frostbite Engine-re, arra a grafikus motorra, amit például a FIFA széria és a Battlefield játékok is használnak. 

Időközben a hackerek megpróbálták pénzé tenni a forráskódot, de nem jártak sikerrel. Most taktikát váltottak, és magától az EA-től akarnak pénzt szerezni, de a kiadó sem tűnik hajlandónak arra, hogy alkudozzon velük.

Hirdetés

A megszerzett forráskódok kisebb részleteit nemrég ingyenesen elérhetővé tették a kiberbűnözők, és azzal fenyegetik az EA-t, hogy amíg a stúdió nem fizet, folytatni fogják a dolgot, folyamatosan csepegtetik majd a forráskódok kisebb-nagyobb részleteit. A Electronic Arts azonban a jelek szerint tesz az egészre. 

Az EA álláspontja szerint a kiadót semmiféle komolyabb kár nem érheti annak következtében, hogy nyilvánosságra kerülnek a forráskódok, a hackerek által megszerzett mintegy 780 GB-nyi adat között pedig semmilyen formában sem találhatóak meg felhasználói információk, tehát nem kell attól félniük, hogy a játékosok személyes adatai is illetéktelen kezekbe kerültek. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Nagyon úgy fest tehát, hogy a hackerek rossz lóra tettek, és egyetlen centet sem tudnak majd legombolni az EA-ről. Év elején a Cyberpunk 2077 és a The Witcher 3: Wild Hunt forráskódjait is ellopták, ekkor készítettünk egy magyarázó anyagot, melyben körüljártuk, mire is mehetnek a hackerek ezekkel a kódokkal - a gyakorlatban egyébként nem sokra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)