Hirdetés

GamerGate - újabb halálos fenyegetés miatt fújtak le egy iskolai előadást

|

A népszerű (vagy épp gyűlölt, embere válogatja) videojáték kritikus, Anita Sarkeesian újabb halálos fenyegetést kapott, ezért nem tartja meg beszédét egy amerikai egyetemen.

Hirdetés

Anita Sarkeesian neve egyre többször jön elő mostanság, ami igencsak sajnálatos hír, hiszen általában fenyegetésekkel és támadásokkal hozható kapcsolatba. A hölgyet augusztusban halálosan megfenyegették, a GDC-t bombatámadással riogatták miatta, de természetesen a GamerGate botrányban is feltűnt a neve.

Sarkeesian a Utah State University-n tartott volna előadást, azonban őt és az egyetem több dolgozóját is halálosan megfenyegették. A vélt támadó azt állította, félautomata fegyverek, pisztolyok és csőbombák is a rendelkezésére állnak, amikkel az amerikai történelem legdurvább vérengzését is hajlandó végrehajtani, ha nem fújják le 24 órán belül a programot.

 

Az egyetem először visszakozott, de végül kénytelenek voltak törölni a rendezvényt. Az államban szabad fegyverviselés van érvényben, ezért a rendőrség nem tudta garantálni, hogy minden fegyverest távol tartanak a rendezvénytől. Egy teljes hadseregnyi lőfegyverrel felszerelt figura valószínűleg azért szemet szúrt volna, de az egyetem nem akart kockáztatni, inkább az egész szervezést leállították.

 A GamerGate egyébként rengeteg ember számára egyáltalán nem szimpatikus, ezért egyre nagyobb az ellenzők tábora is. Twitteren már több mint 100 000 tweet érkezett a mozgalom ellen, többek közt olyan hírességek is, mint Seth Rogen vagy Patton Oswald, de az Atlus, az Epic, a Ubisoft és a Naughty Dog is felemelte a hangját a témában.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)