Hirdetés

Hét év után megszűnik a lengyel Witcher-iskola

|

A 5 Żywiołów nem üzemeltetheti tovább a vajákképzőt, feltehetően egy szélsőséges nézeteket valló szervező miatt.

Hirdetés

2015-ben indította el a lengyel 5 Żywiołów (5 Elem) nevű cég a Witcher-iskolát, egy élő szerepjátékos programot, amiben a szereplők átélhették, milyen megpróbáltatásokon kell átmennie egy vajáknak. Ez a CD Projekt RED engedélyével és támogatásával működhetett, most azonban vége lesz, ugyanis a kiadó megvonta a licencet.

Az ok az 5 Żywiołów által még februárban közzétett poszt szerint az, hogy az alapító, Dastin Wawrzyniak felesége, Ania Wawrzyniak az ultrakonzervatív, jobboldali keresztény Ordo Iuris szervezettel áll összeköttetésben, ami ellenzi az abortuszt, a válást, LMBTQ+-ellenes, valamint nem hajlandó elismerni a nemek egyenlőségét sem. A cég, amennyire lehetett, igyekezett elhatárolódni Aniától, hozzátéve, hogy a hölgy 2017 és 2019 között dolgozott velük ügyvédként, egyébként nem volt vele szakmai kapcsolatuk. Ők mindig is törekedtek arra, hogy mindenki jól érezze magát programjaikon, hovatartozástól és szexuális irányultságtól függetlenül.

Hirdetés

Amikor az egész ügy kialakult, a CD Projekt RED azonnal, kérdés nélkül felmondta a licencszerződést, de a Witcher-iskola még három hónapig üzemelhetett a megállapodás értelmében. A cég nem erősítette meg, hogy valóban a fent említett okból bontottak-e szerződést, csak a szétválás tényét.

Korábban az 5 Żywiołów még azon aggódott, hogy a Witcher-iskola nélkül, a járvány okozta nehézségeket követően fenn tudnak-e maradni, de 2023-ra állítólag egy új, saját LARP-pal készülnek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)