Hirdetés

Hiába a botrányok, a Twitch újabb nézettségi rekordot döntött

|

A jogvédett tartalmak nem megfelelő kezelése miatt egyre több tartalomgyártó lázad fel a platform ellen, azonban a nézettségeken ez egyelőre nem látszik.

Hirdetés

Egyre komolyabb balhék kerekednek a Twitch körül, mivel a DMCA szerzői jogi törvényekre hivatkozva rengeteg jogvédő találta be a platformot. A kapkodás természetesen fejletlenséget eredményezett, melynek leginkább a tartalomgyártók itták meg a levét.

Egészen extrém eseteket is láttunk már arra, hogy egy csatornát milyen nevetséges indokokkal vettek elő, amely komolyan megnehezítheti az platform alkotóinak életét. A nézettségi adatok alapján azonban úgy tűnik, hogy az átlag felhasználók ezekből a problémákból egyelőre keveset tapasztaltak meg.

Hirdetés

Idén októberben összesen 1,6 milliárd óra közvetítést követtek figyelemmel a Twitchen, ami minden korábbi nézettségi rekordot megdöntött - olvasható egy streamingről készített jelentésben. Tavaly októberben 839 millió órát töltöttek az emberek a platformon, ami azt jelenti, hogy egy év alatt megduplázódott a nézettség.

A legnépszerűbb kategória a Just Chatting volt; csak ebből 200 millió óra nézettség jött össze múlt hónapban. Emellett persze a gaming sem teljesített rosszul: az új üdvöskének számító Phasmophobia 638 százalékos növekedést produkált szeptemberhez képest a maga 45 millió órányi nézettségével, de a Genshin Impact sem panaszkodhat, hiszen 29 millió órával 425 százalékos növekedést ért el szintén ebben az időszakban. 

A prímet ennek ellenére továbbra is az Among Us viszi, melyet 106 millió órán keresztül követek az érdeklődő felhasználók, viszont ez 36 százalékkal kevesebb a szeptemberi számnál.

A jelenlegi helyzetben felmerül a kérdés, hogy tapasztalható-e elvándorlás a platform körül gyülekező fekete fellegek miatt. Mivel egy friss problémáról van szó, így a hatásokat valószínűleg később kezdjük majd el érezni - ha egyáltalán lesznek ilyenek.

A Facebook Gaming egyelőre nem profitált a Twitch balszerencséjéből, ugyanis valamivel kisebb számokat hozott októberben, mint szeptemberben. No persze panaszra egyébként nincs nagy okuk, ugyanis a tavalyi évhez képest így is 118 százalékos növekedést mutatnak a nézettségi adataik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)