Hirdetés

Hogy fut előző generációs konzolokon a Resident Evil 4 remake?

|

A Capcom horrorklasszikusának kívül-belül modernizált változata a korábbi vasakra is megjelent. De milyen állapotban?

Hirdetés

Jó hír a Resident Evil címek rajongóinak, hogy a Capcom a mai nappal elérhetővé tette a Resident Evil 4 remake-et, amely ráadásul nem is csak a mostani csúcskonzolokra tölthető le. A derék capcomosok ugyanis a PC, az Xbox Series X/S és a PlayStation 5 mellett PlayStation 4-re és PlayStation 4 Pro-ra is leprogramozták a RE4 újráját.

Egy szorgos youtubernek köszönhetően pedig most az is láthatóvá vált, hogy mennyire néz ki máshogy ugyanaz a cím a mostani, illetve az akár tíz éves konzolokon. Enyhe spoiler alert:

nem is olyan jelentős a különbség.

Hirdetés

Természetesen a PlayStation 5 viszi a prímet, szebbek a textúrák, az animációk, több apró részletet és feljavított fényviszonyokat láthatunk, de azért a PS4-nek sem kell szégyenében elbujdosnia. Íme a videó, lehet hegyezni a szemgolyókat!

A készítő ElAnalistsDebits YouTube-csatorna üzemeltetői még arra is vették a fáradtságot, hogy összemérjék a töltési időket a különböző konzolokon. Ezen a téren, nem túl meglepő módon a PS5 viszi a prímet, a legrégebbi PS4-en a töltés picit több mint 50 másodpercig is eltart.

Ettől függetlenül valóban nincs ok a szégyenkezésre, a Capcomnál pedig parádés munkát végeztek, legalábbis, ami a grafikai részt illeti. A wccftech.com tesztelője, Nathan Birch azonban rámutatott, hogy a játékmenethez egy picit talán jobban is hozzányúlhattak volna. Bár a kezelés és az NPC-k viselkedése helyenként javult, a játékosok által szeretve gyűlölt küldetések vagy harcjelenetek közül többet ugyanúgy hagytak, ahogy volt, ezen pedig azért még csiszolhattak volna egy kicsit, ha már láthatóan tényleg ennyi munkát beleraktak, hogy a Resident Evil 4 Remake ennyire szép legyen.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)