Hirdetés

Holoportation - a HoloLens megoldása a holografikus telefonálásra

|

A lent látható videó bemutatja a Microsoft HoloLens-hez készített legújabb technológiát, aminek köszönhetően beszélgethetünk egymás holografikus másával.

Hirdetés

A HoloLens legfrissebb Microsoft Research termékének köszönhetően megszületett a technológia, amivel Skype-szerű beszélgetéseket folytathatunk, csak ahelyett, hogy a haver 2D-s képét bámulnánk a képernyőn, a 3D-s holografikus másával pacsizhatunk.

A felszerelés képes 3D-ben megjeleníteni az adott személyt, és elküldeni az "avatárt" a hívónak. Így akkor is egy térben lehetünk a másikkal, ha az a világ túloldalán van. Persze ehhez kell a felszerelés, ami nagyon messze van attól, hogy az egyszeri vásárló csak úgy lekaphassa a polcról egy álmos szerda délutánon. Azért nézzük meg, hogy hogyan is működik a gyakorlatban.

Reméljük fejlődik annyit a technológia (és esik akkorát az ára), hogy széles körben elterjedjen. Akkor válik majd valósággá az, amit a Star Wars filmekben már annyiszor láthattunk.

Kinek mennyire tetszik a megoldás?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)