Hirdetés

Hónapok óta fogva tartanak három 14 évest, akik azt tervezték, hogy Minecraftban fognak robbantani

|

Terrorizmussal vádolják őket, mert kiálltak egy anarchista diák mellett, röplapokat osztogattak, és azzal vicceltek, hogy felrobbantanak egy székházat.

Hirdetés

A világ különböző hatóságai eltérő mértékben veszik komolyan az internetes fenyegetéseket, de sokszor bebizonyosodott már, hogy nem csak üres keménykedés lehet egy-egy poszt mögött. Azt nem tudni, hogy valójában terrorcselekményre készültek-e a szibériai iskolások, de a krasznojarszki nyomozók a nyáron letartóztatták őket, mert állítólag elhagyatott épületeknél gyakoroltak, tiltott könyveket olvastak, videókat néztek arról, hogyan kell robbanószereket készíteni, és fel akarták robbantani a helyi titkosszolgálat, az FSB székházát... a Minecraftban.

A Baza hírblog szerint orosz hatóságok lefoglalták a tinédzserek telefonjait, így bukkantak rá a "tervekre". Hárman voltak, ketten közülük bűnösnek vallották magukat, a harmadik viszont nem. Ő hat hónapja van előzetes letartóztatásban, a többiek pedig házi őrizetben.

Hirdetés

Ketten az önmagát anarchistának valló moszkvai matematikus, Azat Miftakov szabadon engedéséért tüntető röplapokat szórtak szét, az egyiket az FSB épületére akasztották ki. Miftakovot azzal vádolják, hogy egy Kremlinpárti politikai párt irodájára támadt.

Az ngs24.ru oldal meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írja, a tinédzsereknél robbanószerek voltak, és valóban azt tervezték, hogy az FSB épületére támadnak, nem csak a játékban, de azon kívül is. Ha bebizonyosodik bűnösségük, akár 10 évet is kaphatnak, mivel míg eleinte terrorista kiképzésben való részvétellel vádolták őket, most már terrorszervezet alapítása miatt kell felelniük.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)