Hirdetés

Így ásták ki az Atari kazettáit

|

Kiásták az Atari 30 évvel ezelőtt eltemetett kazettáit, a szemétben azonban nem csak az E.T.-t, hanem más játékokat is találtak.

Hirdetés

Vasárnap már beszámoltunk róla, hogy a munkások megtalálták azokat az Atari játékkazettákat, amelyeket még a '80-as évek elején ásott el a cég, miután majdnem teljesen bedőlt a játékipar. Azóta sem értjük, miért kellett ehhez a drasztikus megoldáshoz folyamodni, miért nem lehetett az egyszerű bezúzás vagy egy hétköznapi szeméttelep mellett dönteni, de a cég akkori vezetőségének biztosan jó oka volt rá, hogy egy szemétlerakó alá rejtse a katasztrofális alkotást.

A munkások most több százezer kazettát találtak a sivatagban, azonban nemcsak az E.T., The Extra Terrestrial játékokat rejtett a homok. A dobozok közt Star Raiders kazettákra is bukkantak, pedig a játék korának egyik legmeghatározóbb alkotása volt, komplex játékmenettel és kiemelkedő grafikai megoldásokkal.

Ezeken felül Centipede, Raiders of the Lost Ark, Defender és Phoenix játékokat is találtak a feltárás során. Úgy látszik, az Atari minden fölösleges kazettát el akart tüntetni, hogy a krízis után tiszta lappal kezdhessék újra.

Ti játszottatok a megtalált játékok bármelyikével?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)