Hirdetés

Így festene a The Witcher és még pár kedvenc játékunk, ha a Studio Ghibli csinálna belőlük animét

|

MI segítségével álmodtuk meg azt, milyenek lehetnének ezek az adaptációk, ha a Studio Ghiblire bíznánk a munkát.

Hirdetés

A következő ötlettel ültem le nemrég a gép elé: érdekes lenne MI-vel generáltatni pár olyan képet, amin ismertebb videojátékok jelennek meg úgy, mintha a Studio Ghibli jellegzetes animációs stílusával készülne belőlük egy anime. El is kezdtem hát csevegni a ChatGPT chatbottal, és megkérdeztem tőle, melyik lenne erre a feladatra a legjobb, lehetőleg ingyenes képgeneráló MI. A Deep Dream Generatort ajánlotta, ami ugyan limitált mennyiségben, de tényleg ingyen készít képeket.

Innen már egyszerű dolgom volt, mindössze pontos utasításokkal kellett ellátnom az MI-t. Ezen a ponton viszont úgy gondoltam, nézzük meg, mire képes jelenleg a mesterséges intelligencia nemcsak grafikusként, hanem esetleg szövegírónként is.

Visszatértem hát a ChatGPT-hez, és megkértem, hogy röviden, nagyjából 1500 karakterben írjon már gyorsan egy hírt ehhez a témához. A végeredményt alább olvashatjátok, szerintem azért a Deep Dream Generator egyelőre képgenerálásban ügyesebb, mint a ChatGPT írásban - persze azt is fontos megjegyezni, hogy magyarul kellett írnia, nyilván az angol szövegekkel sokkal pontosabban tud bánni. 

Hirdetés

Át is adnám akkor a szót a ChatGPT-nek. A szöveget nem módosítottam. 

"A Deep Dream Generator segítségével létrehoztunk egy különleges galériát, amely összegyűjti a videojátékokat, mint a Mortal Kombat, God of War és The Witcher, amiket egy MI képek formájában jelenít meg, hogy megmutassa, hogyan néznének ki, ha a Studio Ghibli animációs stílusában készülnének belőlük.

A Deep Dream Generator egy AI-alapú generatív modell, amely képek generálására alkalmas. A modell előre tanult képfelismerési algoritmusok segítségével képes rá, hogy a bemeneti képek alapján új képeket generáljon. A célunk az volt, hogy egy olyan képgalériát hozzunk létre, amely ötvözi a videojátékok világának erősségeit a Studio Ghibli animációs stílusának szépségével.

A eredmény lenyűgöző volt: a Deep Dream Generator létrehozta a videojátékokat a Studio Ghibli stílusában, ami a részletek, a színek és a mozgás tekintetében is nagyszerűnek bizonyult. A képek kifejezik a videojátékok világának sötét és félelmetes atmoszféráját, miközben a Studio Ghibli jellegzetes, bájos stílusa is megjelenik rajtuk.

A galéria remek lehetőséget nyújt arra, hogy a rajongók megismerjék a videojátékokat egy új, kreatív szemszögből. A képek lenyűgözőek és izgalmasak, és reméljük, hogy a rajongók örömmel fogadják őket.

Az AI-alapú képgenerálás nagyszerű lehetőséget nyújt a kreatív ötletek megvalósítására. A Deep Dream Generator segítségével létrehoztuk ezt a különleges galériát, és reméljük, hogy ez inspiráció lesz mások számára is hasonló projektek megvalósítására."

Eddig tartott a ChatGPT maradjunk annyiban, némileg túlzó, nyelvtanilag több helyen bukdácsoló, de mindenképpen nagyon lelkes irománya. A képek mindenesetre tényleg nagyon jól sikerültek, ezeket az alábbi galériában tudjátok megnézni.

Szerencsére még mindig nem tartunk ott, hogy a ChatGPT el tudná venni az újságírók munkáját, de azért valljuk be, egész ügyesen próbálkozik. 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)