Hirdetés

Doom - igen, már nyomtatón is fut

|

Szépen fokozatosan haladunk tovább a Doom kenyérpirítós portjának megszületéséig, most egy hacker töltötte rá a játékot egy nyomtatóra, de nem csak a poén kedvéért.

Hirdetés

Michael Jordon hónapokat töltött azzal, hogy elkészítse a Doom egy olyan verzióját, ami képes futni a Canon Pixma Printeren, és amit egyszerűen, hálózaton keresztül telepíthet rá a felhasználó – az eredeti firmware helyére.

Az úriember azért hackelte meg az eszközt, hogy rámutasson annak biztonsági problémáira, és hogy megmutassa, hogyan lehet egyedi kódot futtatni a nyomtatón. Jordon blogján részletezte a módszert, de előbb kapcsolatba lépett a gyártóval, hogy tudassa a felelősöket a problémáról, és megvárta, amíg kijavítják a hibát.

A leírás szerint a probléma lényegét a felhasználónév és jelszó kérésének hiánya jelentette a Pixma webes felületén. Emiatt távolról le lehet kérni az eszköz adatait és így módosítani annak szoftverét. Jordon technikai tudásának köszönhetően képes volt elkészíteni a Doom egy olyan verzióját, ami fut a nyomtatón, és elhitette az eszközzel, hogy az bizony egy hivatalos firmware.

A Canon jól kezelte a dolgot. Megköszönte emberünk közreműködését és megígérték, hogy a jövőben minden Pixma nyomtató felhasználónevet és jelszót fog kérni, valamint  a 2013 második felében megjelent eszközöket is frissítik majd. Pedig milyen jól ki lehetne tölteni az időt Doomozással, miközben az ember nyomtat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)