Hirdetés

Így készült a Vakondok 4 - ez volt az első 3D labirintus játék C64-re

|

A Vakondok 4 werkfilm sorozat legújabb részéből megtudhatjátok, hogyan jött éltre az első 3 dimenziós labirintusos játék Commodore 64-re.

Hirdetés

A korábbi epizódok:

- 1. rész.

- 2. rész.

- 3. rész.

Tovább folytatódik a Vakondok 4 werkfilm sorozat. Az eheti epizódban egy olyan szakember mesél munkásságáról, aki sosem szeretett gépelni, ezért inkább az MSX joystick portján keresztül küldje át egy játék forráskódját. 

Nagy Csaba már általános iskolás korában részt vett számítástechnikai versenyen, ami akkoriban még inkább csak elméleti kérdésekből állt. Ez irányú érdeklődése később is megmaradt. Egyetemre járt már, amikor a Novotrade 1983-ban kiírta játékötlet pályázatát, amire társaival együtt 4 ötletet is beküldött. Ezek közül a később Traffic néven megjelent játékötlet megvalósítására fel is kérte őket a Novotrade. A játék 1984-ben jelent meg az angol Quicksilva kiadásában Commodore 64-re. Később a Sony is kiadta Japánban MSX gépre, így valószínűleg az egyetlen európai fejlesztésű játék volt akkoriban, ami Japánban is megjelent. Csaba ezután a Scarabaeus nevű játékon kezdett többed magával dolgozni, amiben egy akkor C64-en egyedülállónak számító belsőnézetes 3D labirintust valósított meg. Az 1985-ben Európában és Amerikában is megjelent játékról az angol Zzap64! újságban az év legjobb akció-kalandjátékaként írtak.

A werk videóban Csaba mesél arról is, hogy hogy oldotta meg, hogy a Traffic játék MSX gépre való átírásánál ne kelljen az egész forráskódot újragépelnie az új géptípuson.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)