Hirdetés

Így készült a Vakondok 4 - majdnem kukázták az Imperium Galactica II BAFTA-díjas zenéjét

|

A vezető producer is kiállt az Imperium Galactica II magyar zeneszerzője mellett. Neki lett igaza, mivel a játék zenéje BAFTA-díjat nyert.

Hirdetés

A korábbi Vakondok epizódok itt vannak, nézzétek meg mind:

1. rész2. rész3. rész4. rész5. rész6. rész7. rész8. rész9. rész, 10. rész, 11. rész, 12. rész, 13. rész, 14. rész, 15. rész, 16. rész

2000-ben volt először külön meghirdetve a BAFTA-díjak között a zenei kategória. Az elismerést Kreiner Tamás zsebelhette be, aki az Imperium Galactica II zenéjéért felelt. 

Kreiner Tamás 1987-ben kapta meg első számítógépét, ami egy Commodore 64 volt. A gépet azzal a kikötéssel ígérte meg neki anyukája, hogy előtte el kell végeznie egy számítógépes tanfolyamot. Ezt sikeresen teljesítette is, meg is kapta a gépet, ami egyből be is szippantotta. Későbbi csapattársait a Csokonai Művelődési Házban szervezett számítógépes klubban ismerte meg. 1988-tól már heti rendszerességgel jártak a hétvégi összejövetelekre, ahol már reggel ott álltak a bejárat előtt, hogy jusson még nekik szabad Junoszty Tv, amire majd ráköthetik a gépeiket. Itt fogant meg az ötlet, hogy készítsenek valami saját dolgot, ami mondjuk lehetne egy játék. Így kezdtek neki a Reunion fejlesztésének. Tamás már akkor is zeneszerzéssel foglalkozott, így későbbi játékaik zenéjét is ő írta. A Reunion sikerei után megalapították Digital Reality nevű játékfejlesztő cégüket, és hozzákezdtek az Imperium Galactica fejlesztéséhez.

Az Imperium Galactica II zenéjéért 2000-ben Tamás elnyerte az angol filmakadémia (BAFTA) legjobb számítógépes játék zenéjének járó díját. Ez volt az első év, hogy a rangos díjátadón játékok zenéjét is díjazták. Több mint 800 játék közül választották az IG2 zenéjét a legjobbnak, így hatalmas elismerést jelentett a díj. Pedig csak az egyik producer elszántságának köszönhető, hogy a játék kiadója nem cseréltette le a Tamás által készített zenét még a megjelenés előtt. Erről, és még arról is mesél Tamás a werk videóban, hogy melyik ismert bűnöző lakott a szomszédjukban amikor az Imperium Galalactica I-et fejlesztették.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)