Hirdetés

Így még biztosan nem hallottad a System of a Down egyik legjobb dalát

|

Nosztalgia és a zeneimádat keveredik a C64 iránti rajongással.

Hirdetés

Elképesztő belegondolni, de több mint húsz éve jelent meg a világhírű heavy metal banda, a System of a Down egyik legismertebb és legnépszerűbb dala, a Chop Suey! a második albumukon, a Toxicity-n. A számítógépek talán legikonikusabb darabja, a Commodore 64 (avagy C64) pedig már a negyvenedik évét tapossa, és bármennyire tűnik elképzelhetetlennek, bizony van valami közös a zenekarban és a gépben: egy, a retró fogalmát zseniálisan kimerítő videó. 

Hirdetés

A Noplan YouTube csatorna fogta a Chop Suey!-t, többsávos felvételt készített egy valódi C64-gyel és 6581-es SID-chippel, valamint bevetette a SAM szoftvert, így a gépiesített instrumentál keveredik a mechanikus énekkel, mindezt pedig egy Commodore 64-es eszközökkel létrehozott látvány fejeli meg. Szavakkal nehéz leírni a végeredményt, ezt nektek is hallanotok és látnotok kell:

Kommentben jöhetnek a tippek, ti milyen daloknak örülnétek még ilyesfajta feldolgozásban?

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)