Hirdetés

Így nézne ki az utóbbi évek egyik legjobb indie játéka Game Boyon

|

Mintha a The Legend of Zelda: Link's Awakening és a Disco Elysium fúzióját látnánk.

Hirdetés

2019-ig valószínűleg kevesen hallottak a ZA/UM nevű fejlesztőcsapatról, azonban a Disco Elysium című indie szerepjátékukkal egy csapásra feltették magukat a játékipar térképére. A játékot imádták az újságírók (érdemes elolvasni a mi Disco Elysium tesztünket is) és a szakma is elismerte, hiszen a tavalyi The Game Awardsról és a BAFTA Game Awardsról is díjjal távozhattak a készítők. Már formálódik a háttérben a sorozatváltozat is, azonban most mégsem emiatt született ez a hír. 

Colin Brannan, aki felhasználói felületek és grafikák tervezésével foglalkozik a GB Studióval együttműködve álmodta meg, hogy milyen lenne a Disco Elysium a Game Boyon futtatva.

Hirdetés

A jópofa és nyomokban az eredeti The Legend of Zelda: Link's Awakeningre emlékeztető demake játszható a böngészőből és mobilokról is, sőt ROM-ként letöltve akár egy valódi Game Boyon is megtapasztalható az élmény. Üröm az örömben, hogy a projekt csak a játék egy részét tartalmazza, kevesebb párbeszédet vonultat fel és a zene tekintetében is hiányos, de mindenképpen megidézi az eredeti játék hangulatát a Nintendo kézikonzolján. Lessetek rá ti is a végeredményre: 

A Disco Elysium PC-re és Macre már elérhető, de még idén számíthatunk rá PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre is. Ha még nem tettétek, akkor mindenképpen próbáljátok ki. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)