Hirdetés

Bíróság tiltott el egy fiatalt az erőszakos játékoktól

|

Bár nem bizonyított, hogy van kapcsolat az iskolai lövöldözések és az erőszakot tartalmazó videojátékok között, a legutóbbi eset után mindenki próbálja a maga módszereivel megelőzni, hogy ilyen megismétlődhessen.

Hirdetés

Mindig, amikor a floridai mészárláshoz hasonló szörnyűség történik, előkerülnek bűnbakként a videojátékok, holott a kapcsolódó kutatások nem találtak összefüggést ezek és az erőszakos viselkedés között.

Hirdetés

Ahelyett, hogy a fegyvertörvényeken szigorítanának, az illetékesek inkább másra terelik a dolgot. 

A napokban egy 16 éves illinois-i fiút letartóztattak, miután egy a Snapchaten közzétett videójában egy meg nem nevezett, erőszakosnak minősülő játékkal játszott, és azt a feliratot írta ki, hogy "Ne pofázzatok az iskolai lövöldözésekről, vagy én is csinálok egyet". Nyilván nem ez volt az évszázad díjnyertes ötlete, pláne nem ebben a feszült közegben. A bíróság előtt azzal védekezett, hogy a videó csak poén volt. Egy házkutatás után bizonyítást nyert, hogy lakhelyén nem található fegyver, így végül határozatlan idejű szobafogságra ítélték, telefonját elvették, és megtiltották számára, hogy erőszakos játékokkal játsszon.

"Annyit Mario Kartozol, amennyit akarsz" - mondta a bíró, akinek feltehetően nem szóltak a blue shellről.

Kíváncsiak vagyunk, hova fajul ez az egész, és tényleg a játékosokat, kiadókat, fejlesztőket szankcionálják-e.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)