Hirdetés

Íme a világ legnagyobb játékgyűjteménye

|

Egy 31 éves amerikai gamer több, mint 11 000 játékot vásárolt össze, amivel a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült.

Hirdetés

Gyűlnek a játékok a Steamen? Sorakoznak a dobozos és gyűjtői kiadások a polcon? Kicsit még gyúrni kell, hogy utolérhessétek a Michael Thomassont.

A nemrégiben kiadott Guinness World Records 2014 Gamer's Edition két oldalt szentelt Michael Thomassonnak, akik a világ legnagyobb játékgyűjteményének büszke tulajdonosa. Mondom büszke, de azért nem teljes mértékben elégedett.

Thomasson 12 éves korában a Cosmic Adventure nevű Colecovision játékkal indult neki a rekordnak, de mire idáig eljutott kétszer is túl kellett adnia a gyűjteményén; egyszer 1989-ben adott el mindent, hogy vehessen egy Sega Genesist, majd 1998-ban az esküvőjére kellett egy komolyabb összeg. Azóta viszont szorgosan gyűjtöget és saját számításai szerint mostanra egy 7-800 000 dollárt érő "kincses barlangot" tudhat magáénak.

Egy éve még "csak" 10607 játéka volt, de azóta a gyűjtemény 11 000 fölé kúszott, ezzel jóval lehagyva a 2010-es rekordert, Richard Lecce-t, aki akkor 8616 játékkal tartotta a csúcsot. 

Thomasson konzoljai között ott van a teljes Xbox- és PlayStation-sorozat, a már említett Colecovision, és még olyan kevésbé ismert gépek is, mint a Casio Loopy vagy az Apple saját kis masinája, a Pippin, ami a gyűjtő szerint "a legkevésbé szórakoztató dolog a házában".

A világrekorder egyébként a helyi egyetemen tanít, játékdizájnnal foglalkozik, illetve rengeteget ír a játékokról különböző szakújságokba is. Mindemellett van egy ötéves kislánya, Anna. Thomasson elmondta, hogy kislánya és napi teendői miatt nem próbált ki minden játékot, ami a gyűjteményében van és "összesen csak 2-3 órát játszik hetente... ha szerencséje van".

Ti is szeretnétek egy saját szobát csak a játékaitoknak és konzoljaitoknak? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)