Hirdetés

Egyetemisták játékkal akarnak birodalmat építeni

|

Diákok dolgoznak egy robotos sportjátékon Xbox One-ra. A csapat tagjai remélik, hogy ezzel Derby városát visszatehetik a játékipar térképére.

Hirdetés

Hét egyetemista szeretné kezébe venni városuk népszerűségét. A srácok összeálltak, megalapították a Deco Digital stúdiót, és meg is kapták az első megbízásukat. A Microsoft beválogatta a srácokat azok közé a szerencsések közé, akik fejleszthetnek programot az Xbox One-ra az ID@Xbox keretein belül.

Joe Brammer, a végzős egyetemista a csapatban animálással és modellezéssel foglalkozik, és nagy reményei vannak a stúdiót illetően. Első játékuk várhatóan az idei év végén fog megjelenni, és valószínűleg egy laza, 5-12 dollár közötti árcímkét kap majd. A Microsoft ebből természetesen leveszi a maga jussát, de a megmaradt bevételből a csapat megkapja a fizetését, új embereket vesznek majd fel, és elkezdik növelni a stúdiót, új projektekbe vágnak.

A srácok olyannyira nem viccelnek, hogy egy konkrét 10 éves tervvel álltak elő, melynek végére játékipari birodalommá válnak, 200 alkalmazottal és így visszateszik szeretett városukat a térképre. Brammer úr elmondta, hogy jelenleg még a diákhitelük maradékán élnek, és a Bevel Studios irodáján osztoznak (ők egyébként szintén a Derby Universityben végeztek). A srácok szeretnének egy dokumentumfilm-sorozatot is készíteni utazásukról, álmaik kergetéséről, de ehhez egy kis segítségre lesz szükségük.

Hétfőn kezdődik Kickstarter kampányuk, mely során 2,500 fontot szeretnének összekalapozni. A filmben láthatjuk majd az idén karácsony előtt megjelenő játék fejlesztésének utolsó hat hónapját, és végignézhetjük majd, hogy milyen sikereket érnek el ezzel a srácok. Mi teljes szívünkből szurkolunk a csapatnak, és várjuk első játékukat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)