Hirdetés

A Halo riválisát akarta elkészíteni az Infinity Ward a Call of Duty 4 helyett

|

Az eladási számok azt igazolják, hogy végül jól döntés volt a realisztikusabb, modern kori háborúnál maradni.

Hirdetés

A Call of Duty 4: Modern Warfare magabiztosan őrizheti helyét a legkiemelkedőbb FPS játékok listáján, azonban mint azt a Game Informer beszámolójából megtudtuk, mielőtt az Infinity Ward belevágott volna a fejlesztésbe, egy másik játékon dolgozott, amivel a Halo sikerét akarta megtörni.

Hirdetés

Az akkoriban multiplayer pályákat tervező Geoff Smith beszélt arról, hogy a CoD 4-et megelőző időkben több projektet is elkezdtek. Ugyan a sorozat második része is sikeres volt, nem tudta felvenni a versenyt a Bungie sci-fijének elképesztően pörgős többjátékos módjával és magával ragadó környezetével.

Az összes barátom a Halóval játszott és nem tudtam őket meggyőzni, hogy adjanak egy esélyt a CoD 2-nek. Mármint érted, egy király űrkatonát alakítasz, aki mindenféle rémségre lövöldöz. Ezek után nehéz volt őket rábeszélni, hogy a mi játékunk is király, ami úgy nézett ki, mintha fából lenne a fegyvered és lábos lenne fejeden.

Hogy felvegyék a versenyt, az Infinity Ward két részre szakadt; a fejlesztők egyik fele elkezdett a Call of Duty 4-en dolgozni, amit akkor még második világháborúsra terveztek, a másik csapat pedig egy sci-fit dolgozott ki, amit maguk között csak "Halo Killernek" hívtak. Sajnos kiderült, hogy ez a megosztott munka nem fekszik a stúdiónak, így a vezetők újra összevonták a két csapatot és ráállították őket a Call Of Duty 4-re, immáron - a kiadói nyomás ellenére is - modernkori témával.

Az elkészült játék persze több rekordot is beállított és bőven beelőzte a Halo eladásait. Kultikus státuszát mi sem mutatja jobban, hogy az idén ősszel megjelenő Call of Duty: Modern Warfare (immáron számozás nélkül) azt a hangulatot próbálja visszaidézni, amit az Infinity Wardos srácok 2007-ben létrehoztak. Az a kevés, ami a sci-fi játékból maradt, csak a Ghosts kooperatív módjában felbukkanó idegen szörnyeknél volt felfedezhető.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)