Hirdetés

Ingyenes játékbeli ruhadarabokkal szállt be az NBA 2K20 a rasszizmus elleni megmozdulásba

|

A játékosok így fontos üzenettel ellátott pólóba öltöztethetik virtuális karakterüket.

Hirdetés

Alaposan felforgatta az Egyesült Államok mindennapjait egy újabb rendőri túlkapás, amelynek következtében életét vesztette George Floyd. Az afroamerikai férfi halálát követően rengetegen vonultak utcára tiltakozni a rendszerszintű rasszizmus ellen, és az esetet bizony még a videojáték-ipar is megérezte.

Hirdetés

Az történt ugyanis, hogy a szolidaritás jegyében több olyan videojátékos eseményt is elhalasztottak, amelyek egyébként az E3-at hivatottak pótolni. A világszintű tiltakozás keretén belül még a GTA Online és a Red Dead Online szerverei is leálltak rövid időre, és nemrég egy újabb játékra terjedt át a nagyszabású megmozdulás, méghozzá az NBA 2K20-re.

A kosaras játék virtuális boltjában több ingyenes ruhadarab is megjelent, amelyekkel bárki kifejezheti a támogatását, hiszen olyan erős üzenetek kerültek rá, mint a "Black Lives Matter", az "I Can't Breathe" vagy a "Say Their Names", amelyek értelemszerűen mind az USA-ban történt tragikus eseményekhez kapcsolódnak.

Sokan már éltek is a lehetőséggel és az alkalomhoz illő öltözékben adtak hangot elégedetlenségüknek a játékon belül.

Ez egyébként kifejezetten jó megoldásnak tűnik a 2K részéről, úgyhogy kíváncsian várjuk, lesznek-e még olyan stúdiók, amelyek hasonló módon vesznek részt a megmozdulásban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)