Hirdetés

Ha már ingyenes a parkolás, jöhetnek a parkolós játékok!

|

Mától díjmentesen megállhatunk rengeteg, korábban fizetős parkolóhelyen, ha pedig ehhez kell egy kis gyakorlás, mutatunk pár játékot, amiben virtuálisan parkolhatsz.

Hirdetés

Még mindig csak egyetértően tudunk bólogatni, mikor a szakértők azt javasolják a újfajta koronavírus miatt, hogy maradjunk otthon, de ha mégis mennetek kell valahová és van rá lehetőségetek, jelenleg talán az autó az egyik legbiztonságosabb megoldás. Ennek érdekében mától rengeteg, korábban fizetős területen ideiglenesen ingyenes parkolás lépett életbe a Magyar Közlönyben megjelent  kormányrendelet szerint, ami kimondja, hogy a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet ideje alatt hétfőtől nem kell várakozási díjat fizetni a helyi közutak, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek, továbbá az országos közutak, valamint az állam tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek várakozási területeinek járművel történő, várakozási célú használatáért. Ez mind nagyon szép, ha pedig ehhez egy kicsit gyakorolnád a tolatást, az Y fordulót, vagy a párhuzamos parkolást, mutatunk pár játékot, amiben tét nélkül próbálkozhatsz. Vagy, ha nem mész sehová (nagy piros pont), akkor elüthetsz velük néhány unalmas órát, és rácsodálkozhatsz arra, hogy bizony a világon léteznek úgynevezett parkolós játékok.

Hirdetés

Parkolás halálos iramban

Ha nem anyu bevásárlóautójával szeretnéd rutinná tenni a tükörből tolatást, akkor a Real Car Parking 2-t Androidra és iOS-re is könnyedén letöltheted és számos menő sportautó mellett néhány olyan, tényleg ikonikus járgányba is bepattanhatsz, mint Paul Walker Nissan Skyline-ja a Halálosabb Iramban jól ismert jeleneteiből, vagy a feledhetetlen BMW M3-as a 2005-os Need For Speed Most Wanted borítójáról. Azért ez a legtöbb autósiskola felhozatalánál menőbb.

Könyököt ki, kettesbe be

Ha egy fokkal szeretnéd feljebb tornázni a nehézséget, a találóan elnevezett Manual gearbox Car parking lesz a Te játékod, amiben, ha szeretnéd, akár azt is beállíthatod a kézi sebességváltás mellett, hogy még a kuplungot is használnod kelljen minden egyes alkalommal. Elsőre valószínűleg megint olyan esetlennek fogod magad érezni, mint anno a tanpályán, de idővel bele lehet jönni.

De hát biztosúr, a rámpa nem azért van ott, hogy ugrassak?

A manapság a karanténnak hála rossz, az ingyenes parkolás szempontjából pedig kellemes dolgokat is hozó valóság talajától már egy fokkal jobban elrugaszkodik a Parking Mania 2 (amit Androidon és iOS-en is játszhattok), ebben a játékban, ha igazán lazák akartok lenni, driftelve is parkolhattok, a forgalom és a gyalogosok mellett pedig egy idő után extrémebb akadályokkal is meg kell küzdenetek.

Maradjunk az elméletnél, vagyis a logikai parkolós játék

Ha a kormánytekergetésre épülő ügyességi helyett inkább egy logikai játékra vágysz, kattintgasd odébb a kocsikat kicsit a The Parking Lot nevű böngészős játékban (telefonon is megy), ami a motoros képességeidet annyira nem, de a kitartásodat és a türelmedet tutira megedzi a parkoláshoz.

A te kocsid az én kocsim

Ugyan a legtöbb nyílt világú sandbox nem kifejezetten a kocsikázásról szól, a hatalmas bejárható területek miatt kötelező, hogy jó járműveink legyenek (kivéve persze, ha valamilyen hátason járjuk a vidéket a korszak, vagy a fantasy téma miatt). A Grand Theft Autók, Watch Dogsok, L.A. Noire-ok, Just Cause-ok és Saints Row-k világában pedig, ahogy azt Paca korábban megénekelte, a parkolók valóságos büféasztalnak számítanak a sebességre szomjazó játékosnak, sőt, akár a kreativitásunkat is kiélhetjük bennük, ha épp arra szottyan kedvünk. Ja, és ha a fizikai motor elég jó, akkor még egy-egy haladóbb technikát is begyakorolhatunk, mondjuk ezt:

Like a glove!

Szóval most már itt is ingyenes a parkolás, ha tudtok még hozzátenni, akkor hajrá!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)