Hirdetés

GamerGate - az Intel bocsánatot kért egy hirdetés miatt

|

Nem a hirdetés akasztotta ki a leendő vásárlókat, hanem az, hol hirdetett a cég.

Hirdetés

Már vagy másfél hónapja kezdődött a GamerGate botrány, de még a mai napig komoly következményei vannak a mozgalomnak. Az egyik vezető processzorgyártó is inkább úgy gondolta, kihátrál a tűzvonalból, mielőtt elfajulnak a dolgok. Az Intel közleményben próbálta megmagyarázni döntését, de ez nem oszlatott el minden kétséget.

A processzorgyártó ugyanis úgy döntött, hogy leveszi a Gamasutra oldalán elhelyezett hirdetéseket, miután rengeteg üzenetet kaptak a GamerGate mozgalom támogatóitól, akik elítélték, hogy az Intel így támogatja az oldalt. A hashtag használóinak rosszindulatát Leigh Alexander, a Gamasutra egyik szerkesztőjének véleménycikke váltotta ki.

Ahogy korábbi összefoglalónkban írtuk, Alexander mereven elítélte a GamerGate mozgalmat szélsőségesebb tagjai miatt, akik a játékiparhoz kapcsolódó nők és az ő támogatóik zaklatásába kezdtek. A szerző végül arra jutott, hogy ha ilyenek a gamerek, nem szeretne a videojáték-kultúrán osztozni velük.

Az Intel azzal, hogy levette hirdetéseit, egyáltalán nem oldotta meg a problémát, ugyanis ezzel sokak szemében egy antifeminista zaklatókampány oldalára álltak, ami szintén megrökönyödést váltott ki többekből. A cég pénteken egy közleményt adott ki, mely szerint a vásárlóik visszajelzése nagyon fontos nekik (ezzel arra a nyomásra gondoltak, aminek hatására levették a hirdetéseket).

Majd azzal folytatták, hogy a reklámok visszavonása azt a látszatot kelthette, hogy az egyik oldal mellé álltak „egy egyre elkeseredettebb vitában, ami a gaming közösségben dúl." Azonban ezt igyekeztek cáfolni, hozzátéve, hogy elkötelezettek a férfi-női egyenlőség és a sokszínűség támogatásával kapcsolatban. Csak azt felejtették el elmondani, hogy akkor miért engedtek olyan emberek nyomásának, akik nyilvánvalóan nem tarják ezeket értéknek.

Szerintetek lett volna jobb megoldás az Intel számára?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)