Hirdetés

Írót kapott a Netflix Gears of War filmje

|

Tapasztalt forgatókönyvíró veszi kezelésbe a Gears of War adaptációját.

Hirdetés

A szándék ugyan régóta megvolt rá, hogy feldolgozzák a Gears of War eseményeit, de sosem sikerült tető alá hozni egyetlen próbálkozást sem. A Netflix azonban a tettek mezejére lépett: tavaly novemberben jelentette be a vállalat a játék 16. évfordulója alkalmából, hogy egy filmet és egy animációs sorozatot is készít, és ha ezek sikeresek lesznek, akkor további projektek is érkezhetnek.

Az élőszereplős filmre azonnbal bejelentkezett két ismert arc is: Dave Bautista évek óta kampányol Marcus Fenix szerepéért, és jó esélyekkel is indul érte (még az eredeti játéktrilógia atyja, Cliff Bleszinsky támogatását is élvezi), Terry Crews pedig Augustus Cole bőrébe bújna bele szívesen. 

Hirdetés

Egyelőre még egyiküket sem castingolták hivatalosan, viszont a forgatókönyvírót most megtalálták Jon Spaihts képében. Spaihts olyan filmek szkriptjén dolgozott korábban, mint a Prometheus, a Doctor Strange, az Utazók és a Dűne, utóbbiért Oscar-díjra is jelölték Denis Villeneuve-vel és Eric Roth-tal egyetemben. Az író a Varietynek nyilatkozott a lehetőségről: 

"A Gears of War minden idők egyik legjobb akciójátéka élő karakterekkel, gyönyörűen megtervezett világgal és egy olyan harcrendszerrel, amely a háború halálosságát és a csapattársak melletti kiállás fontosságát hangsúlyozza. Ez mozivászonra kívánkozik, és én nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam arra, hogy ezt elősegítsem".

A stáb bővülése kapcsán a Gears of War szériát jelenleg gondozó The Coalition is megszólalt, és örömét fejezte ki aziránt, hogy az íróval és a Netflix csapatával együttműködve életre kelthetik a Gears of War-t. Szerintük Spaihts mesteri mesélő, akinek tehetsége van az eposzi sci-fi univerzumok megalkotásához és őszintén szereti az alapanyagot, szóval nem is kívánhatnának jobb partnert nála. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)