Hirdetés

Ítélet született a Quantic Dream elleni perben

|

Néhány éve több francia újság is írt arról, hogy toxikus a munkakörnyezet a Detroit: Become Human stúdiójában. A Quantic Dream pert indított ezért.

Hirdetés

2018 januárjában egykori munkatársak beszámolói alapján három francia sajtóorgánum részletes cikkekben írt arról, hogy a Quantic Dreamnél problémák vannak a munkahelyi légkörrel, fiúöltöző-hangulat uralkodik, homofób, szexista vicceket mesélnek, illetlenül viselkednek, és még néhány photoshopolt kép is előkerült, melyek egyike miatt a csapatnak büntetést kellett fizetnie. A QD még három évvel ezelőtt indított pert az ügyben, most pedig egy közleményben számoltak be ennek végeredményéről.

A párizsi fellebbviteli bíróság április 7-én számukra kedvező döntést hozott: a munkaügyi bíróság korábbi döntéseit megerősítve úgy ítélték, hogy a sajtóban bemutatott toxikus légkör valójában nem tapasztalható a cégnél, nincs diszkrimináció, és a módosított képekkel kapcsolatban még aznap felléptek, ahogy tudomást szereztek róluk. A perben résztvevő alkalmazottnak kártérítést kell fizetnie a QD irányába, mivel az egész ügy súlyosan sértette a cég jó hírnevét.

Hirdetés

A közlemény említést tesz arról, hogy azon alkalmazottak, akik megvédték a céget a közösségi média felületein, kamuprofilok támadásainak áldozataivá váltak, egy account több mint tízezer tweetet tett közzé párr nap alatt, hogy a QD elleni vádakat a keresőmotorok felkapják. Sikerült kideríteni, hogy emögött egy maréknyi ember áll, akiknek határozott célja volt a Quantic Dream imidzsének és csapatának rombolása.

Így tehát - a cég állítása szerint - bizonyítást nyert, hogy valójában minden rendben van, és csak egy ellenük indított mocskolódó hadjárat áldozatai. Lehetnének kétségeink, de mivel a mai világban már ezt sem tartjuk elképzelhetetlennek, hiszünk abban, hogy helyes ítélet született.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)