Hirdetés

Jason Rohrer készített egy játékot, majd elásta a sivatagban

|

A végletekig minimalista játékfejlesztő zseniális ötlettel vitte el a Game Design Challenge fődíját.

Hirdetés

Jason Rohrer nevéhez számos egyszerű játék fűződik, melyek mindegyike aranyat ér.

2011-ben már lenyűgözte a zsűrit Chain World nevű Minecraft modjával, melyet miután elkészített, egy pendrive-on a Game Developers Conference egyik látogatójának adta azzal a feltétellel, hogy miután meghal a játékban, tovább kell adnia valaki másnak. Nem tudjuk, jelenleg hol jár, de a zseni idén sem hazudtolta meg magát. Az idei (egyben utolsó) Game Design Challenge témája az "Emberiség utolsó játéka" volt, amit Rohrer szó szerint értelmezett.

Az A Game for Someone nevű alkotás egy táblás játék, amivel még maga az alkotó sem játszott - a játékos helyébe ideiglenesen egy mesterséges intelligenciát állított, hogy tesztelni tudja a működését. Miután a program elkészült, a terméket fizikai formába öntötte 30 fontnyi titánium segítségével, majd egy dobozba tette, kiutazott a nevadai sivatagba, és elásta valahol. Prezentációja során többmillió GPS koordinátát osztogatott el, melyek közül az egyik a doboz pontos helyét jelöli. Ha egy látogató minden nap elmegy az egyik pontra, még akkor is körülbelül 2700 év kellene az összes végigjárásához.

A játék számítógépes verziójának bemutatása során minden olyan részletet kitakart, amiből visszafejthető lenne a kód. A játékszabályokat szintén nem hozta nyilvánosságra, azokat tartós papírra nyomtatva berakta a játék dobozába, hogy aki évezredek múlva megtalálja, boldogan emelhesse a magasba. Ahogy a doboz valaki birtokába jut, a FutureGameStar holooldalán mindenképp beszámolunk róla.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)