Hirdetés

Na de mégis mennyit keres egy játékfejlesztő?

|

Külföldi játékfejlesztő karrierben gondolkodsz? Most megtudhatod, mire érdemes számítani a megélhetést illetően.

Hirdetés

Mindenki álmodozott már arról legalább egyszer, hogy milyen menő is lenne egyszer igazi játékfejlesztő nagyágyúnak lenni. Többmillió dolláros, AAA kategóriás játékokon dolgozni, bámulatos világokat megálmodni. Ez persze papíron nagyon jól hangzik, de vajon tényleg megéri-e? Valóban a rocksztárok életét élik a sikeres játékfejlesztők? A Game Developer Salary felmérést elvégző szakemberek ezt akarták megtudni.

A GamaSutra felmérése alapján arra mutattak rá, hogy a 2013-as játékfejlesztő fizetések 2 százalékkal csökkentek az azt megelőző évhez képest. Az adatokat a 2013. január 1. és december 31. közötti időszakban gyűjtötték össze körülbelül 4000 válaszadó közreműködésével.

További fontos felismerés, hogy ezzel szemben a független játékfejleszők keresete 50.833 dollárra emelkedett, ami nagyjából 161 százalékos növekedést jelent. Ami ennél kicsit szomorúbb, hogy az egyszemélyes független fejlesztők keresete tavaly 11.812 volt, ami egy elég kiábrándító 49 százalékos csökkenést jelent.

Ha az egyes pozíciókat hasonlítjuk össze, akkor az látszik, hogy az audio szakemberek jobban keresnek az összes többi játékfejlesztő csapatokban megtalálható beosztásnál, hiszen ők átlagosan 95.682 dollárt zsebelnek be. Utánuk kullognak csak az állandó jelleggel keresett programozók (93.251 dollár), a producerek (82.286 dollár), a művészek és animátorok (74.349 dollár), az dizájnerek (73.854 dollár) és végül a tesztelők (54.833).

Elgondolkodtatóak az eredmények, aki szeretné mélyebben beleásni magát, annak érdemes átbújni a teljes felmérést. Főleg azoknak ajánlott, akik komolyabban gondolkodnak külföldi játékfejlesztő karrierben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)