Hirdetés

Játékhőst varázsol belőled egy mobilos app, a GameStar szerkesztői is kipróbálták

|

A deepfake technológia már tényleg ott tart, hogy elég hozzá egy végtelenül egyszerű telefonos alkalmazás is. Egyszerre ijesztő és zseniális, és te is kipróbálhatod.

Hirdetés

Miközben a Facebook már külön versenyt hirdet azért, megtalálják azokat, akik a leghatékonyabban fülelik le a rendszerükkel a deepfake tartalmakat, mobiltelefonos alkalmazások már villámgyorsan képesek arra, hogy valamilyen kép vagy gif esetében kicseréljék az azon szereplő illető arcát arra, amire csak szeretnénk. Pontosan ezt tudja a Doublicat app is, ami iOS-en és Androidon is elérhető, csak reménykedni tudunk benne, hogy nem merülnek fel majd olyan biztonsági aggályok vele kapcsolatban, mint a korábban nagyon népszerű fotómanipulációs FaceApp esetében.

Hirdetés

Doublicat ingyenes verziójának ugyan megvannak a maga korlátai, de így is remekül el lehet vele szórakozni, temérdek filmes és videojátékos gifre varázsolhatjuk rá a saját arcunkat. Alapvetően akkor működik a legjobban a rendszer, ha az applikáción belül készült fényképet használunk fel, sima fotókkal bajlódnom kellett egy darabig, míg sikerült összehoznom az alábbi felhozatalt.

Az is feltűnt egyébként, hogy a szakállas kollégákkal is nehezebben boldogul a Doublicat, de azért több-kevesebb sikerrel így is játékhősökké varázsoltam a GameStar szerkesztőségét. 

Mazurból például rögvest a The Last of Us széria Joelje lett, aki itt épp rátok emeli poharát.

HP esetében nem is volt kérdés, hogy a Resident Evil szériából keresek neki egy autentikus gifet, így lett lapvezetőnkből Leon S. Kennedy.

Pacát a jóvágású kalandorrá, Nathan Drake-ké változtattam át.

Chavából pedig a Mass Effect sorozat főhőse, Shepard parancsnok lett. 

Gondolom sokan számítottak rá, hogy Kaci esetében a God of War játékok istenölő hősét, Kratost vesszük elő.

BZ pedig a Gears of War franchise központi karakterének, Marcus Fenixnek a bőrébe bújva int mindenkit csendre szofisztikált módon.

Végezetül én Ríviai Geraltként iszok egy jót az egészségetekre. 

A Doublicat tehát pillanatok alatt képes arra, amivel én egyébként hosszú ideig el szoktam szöszölni mondjuk egyes videóink nyitóképei esetében. A spoileres The Last of Us Part II podcastünk esetében például gondolkodtam egy olyan megoldáson is, amin szintén Joel vált mazurból. Végül nem ezt a nyitóképet választottuk a videóhoz, de most úgy érzem, sosem lesz jobb alkalom arra, hogy ezt is megosszam veletek:

Kommentben jöhetnek a saját alkotások, persze csak ha akarjátok hozzá adni az arcotokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)