Hirdetés

A Pongtól a VR-ig mindent bemutat az eddigi talán legjobb játéktörténeti kiállítás

|

Sajnos tőlünk igen messze, Tokióban látogatható a Game On nevezetű kiállítás, annak viszont örülhetünk, hogy létezik végre egy olyan tárlat, ami rengeteg kipróbálható klasszikussal mutatja be a videojátékok történetét.

Hirdetés

Sok olyan múzeum és más intézmény van, ami a játéktörténelem legfontosabb darabjait igyekszik megőrizni, de a látogatóit Japánban váró Game On tárlatnál valószínűleg kevés kiállítás mutatja be jobban, vagy teljesebben a játékok múltját, jelenét és jövőjét.

A rengeteg kiállított játék közül ugyanis több mint százhúsz kipróbálható, így a látogatók maguk is első kézből tapasztalhatják meg azokat az élményeket, amik egy platformot vagy egy játékot igazi klasszikussá tettek. A kiállítás egyébként a Pongtól és az árkádjátékoktól egészen a még ma is kicsit futurisztikusnak tűnő virtuális valóságig (ahol még a PlayStation VR-ral is találkozhatnak a látogatók) vezet végig mindenkit a játékok történetén, beleértve olyan kitérőket is, mint a különböző adathordozók, vagy éppen az indie játékok jelentősége. Bár Tokióba valószínűleg nem fogunk eljutni, a közönséget május végéig váró kiállításról egy csomó képet tudunk mutatni.

A Game On egyébként 2012 végén hazánkba is ellátogatott. Valamelyikőtök járt esetleg akkor a kiállításon?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)