Hirdetés

J.K. Rowling utálói a Redditen is a Hogwarts Legacy bojkottálására szólítanak fel

|

Az írónő iránti gyűlölet odáig fajult, hogy kiközösítik azokat, akik megveszik a játékot.

Hirdetés

J.K. Rowling egy olyan varázslatos univerzumot hozott létre, amiért milliók rajonganak világszerte, a személye mégis megosztja az embereket egy ideje. Miután egyesek transzfóbnak bélyegezték a női nemiséggel kapcsolatos nézetei miatt, azóta sorra zajlik az adok-kapok az írónő és a különböző LMBTQ-szervezetek között, amiből természetesen Rowling követői és a szervezetek támogatói is kiveszik a részüket. A dolgok odáig fajultak, hogy még a kviddicsliga is átnevezte magát

A botrányok szele elérte a Warner Bros. régóta várt, Harry Potter témájú videojátékát, a Hogwarts Legacy-t is, az Avalanche Software pedig nem győzte hangsúlyozni, hogy Rowling nem vesz részt a munkálatokban és állítólag lobbiztak azért, hogy transznemű karakterek is bekerüljenek. Ez persze nem mindenkit hatott meg, a Polygon egyik szerzője például a játék bojkottjára szólította fel a vásárlókat, hogy Rowling tényleg egy dollárt se kereshessen rajta. 

Hirdetés

A Hogwarts Legacy nemrég a The Game Awardson egy új trailerrel emlékeztette a rajongókat, hogy már nincs messze a megjelenés (bár egyes platformokra csak később jön), azonban a kedélyek továbbra sem csitultak. Pár napja egy YouTuber, Jessie Earl mondta azt Twitteren, hogy senkit sem kárhoztat azért, hogy szereti vagy birtokolja Rowling korábbi munkáit, neki is megvannak a Harry Potter filmek és könyvek is, de az olyan dolgok támogatása, mint a Hogwarts Legacy szerinte káros. A tweetre az írónő is reagált és ironikusan azt mondta, hogy a valódi ellenzői nem csak a könyveiket és a filmjeiket égetnék el, hanem a helyi könyvtárat is és mindent, amin bagoly van.

Ezt követően a GamingCircleJerk subredditen szabadultak el az indulatok, amikor ezzel a szöveggel született bejegyzés: "Egy baráti emlékeztető a modcsapattól, hogy ez a nő egy TERF (trans-exclusionary radical feminism, azaz transz-kirekesztő radikális feminizmus), és bárki, aki pénzzel támogatja őt, szintén transzfób."

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A hatás nem maradt el, viszont sokakat kitiltottak azok közül, akik nem értettek egyet ezzel, az egyik mod, GrizzlyPeak72 pedig megengedhetetlen stílusban reagált, torzszülötteknek és hasonlóknak bélyegezve azokat, akik támogatják Rowlingot.

"Élvezzétek a 70 dollárotok elpazarlását a valószínűleg nagyon bugos játékotokra, remélem, megéri. Mi normális emberek mindannyian olyan játékokkal fogunk játszani, amik nem közvetlenül egy kártékony transzfóbiást finanszíroznak."

Bele sem merünk gondolni, hogy milyen visszhang fogja kísérni a Hogwarts Legacy megjelenését 2023. február 10-én, amikor befutnak a PC-s, PlayStation 5-ös és Xbox Series X/S-es verziók. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)