Hirdetés

Két videojátékos szerepével emlékezünk John Hurtre

|

Az FMV-játékok népszerűségének idején sok neves színész állt kamera elé, hogy alakításával emelje az adott cím minőségét, így a nemrég elhunyt John Hurt is feltűnt két nagyon különböző projektben.

Hirdetés

Nemrég arról kellett beszámolnunk, hogy pénteken elhunyt a több filmklasszikusban is szereplő brit színész, John Hurt. Ugyan elsősorban mozis karrierje miatt vált ismertté, két játékban is feltűnt (igaz, egyik sem éppen egy remekmű), amikben két egészen eltérő alakítást láthattunk tőle.

Mindkettő az élőszereplős videofelvételek játékbeli szerepeltetésének népszerű időszakában, a '90-es évek második felében jelent meg, de ezt a technikát mindkettő máshogy közelítette meg. Az 1996-os Privateer 2: The Darkening a korabeli űrszimulátorok, például a Wing Commander sikerét igyekezett lemásolni, ezt igyekeztek kiegészíteni az FMV betétekkel - bár a két komponens között nem igazán volt érdemi kapcsolódási pont. A Privateer 2-ben John Hurt a fő helyszínként szolgáló hajó jó kedélyű bárpultosa volt, de ez csak egy mellékszerep volt, amit elsősorban Clive Owen alakítása nyomott el.

Az egy évvel később megjelent Tender Loving Care sokkal kevésbé próbált hagyományos játékelemeket használni, egy-két fejtörő és a történetet befolyásoló döntés kivételével gyakorlatilag egy interaktív filmes kísérletről van szó. Ebben egy házaspárt követünk, akik lányuk elvesztését próbálják feldolgozni. John Hurt a különböző epizódok között tűnik fel, mint a házaspár pszichológusa, akinek a kérdéseire válaszolnunk kell a korábbi történések kapcsán. Ez a játék egyébként iOS-re megjelent néhány éve, így akár ki is próbálhatjátok.

Persze ma már ennél sokkal természetesebben is be tudják építeni a legkülönbözőbb játékokba neves színészek alakításait, de ehhez húsz év technológiai fejlődésre volt szükségünk. Azért ezt is köszönjük John Hurtnek, ha már életére és munkásságára emlékezünk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)