Hirdetés

John Romero, a Doom egyik szülőatyja könyvet ír... saját magáról

|

Az id Software társalapítójának önéletrajzi kötete a Doom Guy: Life in First Person címre hallgat majd.

Hirdetés

A Coloradóban született Alfonso John Romero pályája elején, már a középiskolás éveiben tucatnyi kisebb ügyességi és akciójátékot írt. Az Apple II-re készült programokat Apple-magazinokkal terjesztette, legelső projektje, az 1984-es Scout Search forráskód formájában jelent meg az inCider magazinban. Romero aztán 1987-ben munkát kapott egy igazi játékfejlesztő cégnél, az Origin Systems-nél, ahol játékokat portolt Apple II-ről Commodore 64-re.

Az igazi fordulópont azonban az volt az életében, amikor 1991-ben megalapította az id Software-t, amelynek élén olyan kultikus címekkel gyarapította a játékipart, mint a Commander Keen, a Wolfenstein, a Doom és a Quake. Manapság a Romero Games élén igyekszik folytatni szenvedélyét a felesége, Brenda oldalán, legutóbb a 2020-as Empire of Sinnel jelentkezett

Hirdetés

Az 54. életévét taposó John Romero rendkívül mozgalmas és változatos évtizedeket tudhat maga mögött (2017-ben még Magyarországra is ellátogatott), amik során rengeteg minden történt vele, számos izgalmas sztorija született, ezeket pedig hamarosan egy életrajzi könyv formájában fogja elmesélni. A Doom Guy: Life in First Person címmel ellátott kötet január 10-én fog megjelenni a tengerentúlon, a hivatalos leírás szerint Romero fiatalkorától kezdve az id Software megalapításán át egészen John Carmackkal való összezördüléséig bezárólag minden benne lesz. 

"Az ő története egy önmegvalósító ember sztorija, aki több céget alapított, miután egy erőszakkal és bántalmazással teli gyerekkor a videojáték-tervezés felé terelte, ahol új világokat és helyeket teremthetett, ahová elmenekülhetett. Egy alkoholista apa, egy rasszista nagyapa, aki nem helyeselte Romero szüleinek vegyes-rasszú párkapcsolatát, és egy nagymama, aki egykor bordélyházat vezetett Mexikóban, együttesen alkotják Romero fiatalkorának tanulságos történetét, amely eddig még soha nem került nyilvánosságra." 

- olvasható a kiadó, az Abrams Books leírásában.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Nyilvánvalóan ez is sok gamert fog érdekelni Romero személye miatt, de az valószínűleg még többeket, hogy megismerhessék az id Software-től való távozásának részleteit a dizájner elbeszélésében is (jelent meg erről 2003-ban könyv David Kushner tollából, a Masters of Doom: How Two Guys Created an Empire and Transformed Pop Culture). Íme a Doom Guy borítója, amely a hagyományos kiadás mellett e-bookként is megvásárolható lesz: 

Ti be fogjátok szerezni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)