Hirdetés

Egy autó áráért keltek el a Doom II floppy-lemezei

|

Ugyan nem egy vadonatúj autót tud majd belőle vásárolni John Romero, de biztosan örül annak a kis "zsebpénznek", amit az aukció során összeszedett.

Hirdetés

A héten írtunk meg, hogy a Doom (egyik) atyja, John Romero aukcióra bocsájtott a saját Doom II-es floppy-lemezeit. Nemrég az aukció véget ért és elég sok pénz gyűlt össze, amin egy cseppet sem lepődünk meg, hiszen tényleg a játéktörténelem egy darabkáját viszi haza a nyertes licitáló.

Az aukció során 84 licit érkezett összesen 31 különböző személytől az elmúlt három nap során. Tegnap reggel, amikor lejárt az árverés, egészen pontosan 3150 dollár volt a legmagasabb licit, így valaki több mint 850 000 forintért hazavihette a Doom II lemezeit. A leírásban megtaláljuk, hogy ha a nyertes szeretné, akkor a Romero aláírja a lemezeket, ami persze tovább növeli annak értékét. 

Természetesen a John Romeroval töltött évek miatt kelt el ilyen magasan áron a floppy, de ránézésre úgy tűnik, hogy nincs semmi egyedi a lemezekben, egy szimpla Doom II kópiáról van szó, ami a játék 1.7-es változatát tartalmazza. Ha valaki mégis valami egyedire vágyik, akkor próbálja meg levadászni az 1993-as változatot, amit 5.25" lemezen adtak ki. A malacperselyt érdemes lesz feltörni, mert a legutóbbi ilyen kiadás közel 250 000 forintért kelt el. 

Visszatérve Romero aláírására: valószínűleg többet fog érni a szignója, mint az Atari 2600-os éra nagy játékfejlesztőinek aláírása. David Crane, Bob Smith és további 11 tervező aláírásával kelt el 2013-ban egy csomag VCS kazetta "potom" 125 dollárért. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)